Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Biljana Rovčanin [ TVCG ]

30. 04. 2024. 07:07 >> 07:07
1
Čitaj mi:

MANIFESTACIJA UMJESTO ŠETNJE

Prvi maj - dan otpora, ne odmora

Umjesto tradicionalne šetnje, Unija slobodnih sindikata ovogodišnji 1. maj - Međunarodni praznik rada obilježiće dvočasovnom manifestacijom pod sloganom "Dan otpora, ne odmora" na Trgu nezavisnosti.

Time će i zvanično početi kampanju o reformi stambene politike i zaštite privrednih subjekata od nacionalnog interesa.

Zaposleni u našoj državi i ovaj 1. maj očekuju u nedostojanstvenim uslovima. Glavni problemi su i dalje rad na crno, neplaćeni prekovremeni sati  kao i nesigurnost ugovora o radu.

Ivana Mihajlović iz Unije slobodnih sindikata istakla je da ne čudi što u privatnom sektoru bilježimo porast neprihvatljivih ugovora.

"Samo u državnoj upravi gdje se država pojavljuje kao najveći poslodavac, imamo armiju osoba koje su angažovane po nesigurnim oblicima rada, bilo da je to ugovor o djelu ili ugovor o privremenim i povremenim poslovima. Kada država kao najveći poslodavac takvu poruku šalje privatnom sektoru onda i ne čudi da u privatnom sektoru bilježimo porast ovako neprihvatljivih ugovora", istakla je ona. 

Zato, iz Unije pozivaju Vladu kao i vlast na lokalnom nivou ali i  sve poslodavce da pokažu punu posvećenost efikasnoj primjeni radnih i socijalnih prava.

Svoj doprinos u tom cilju Unija će dati 1.maja  dvočasovnom manifestacijom na kojoj će promovisati rezolucije o stambenoj politici i zaštite privrednih subjekata od nacionalnog interesa.

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković kazao je da ovom manifestacijom ustvari žele da se približe građanima i građankama ali i ukupnoj javnosti Crne Gore, te učine što više vidljivijim ove rezolucije kako bi dobili dodatan poriv i podršku na njihovoj implementaciji. 

Manifestacija će početi u srijedu u 10 časova na Trgu nezavisnosti u Podgorici, a prvih 500 građana dobiće i prigodne poklone.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније