Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

22. 03. 2017. 08:02 >> 07:45
71

TILERSON POZIVA

Senat da ratifikuje Protokol

Američki državni sekretar, Reks Tilerson, zatražio je u pismu od lidera američkog Senata, da ratifikuju Protokol o članstvu Crne Gore NATO-u, navodeći da je to u interesu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

 

Kako navodi Rojters, koji je imao uvid u pismo od 7. marta, Trilerson je naveo da bi članstvo Crne Gore u NATO podstaklo integraciju, demokratske reforme, trgovinu, bezbjednost i stabilnost među njenim susjedima.

Rojters navodi da se Moskva protivi daljem širenju NATO-a, a američko odgađanje ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore Alijansi pokrenulo je pitanja o tome da li će se administracija predsjednika Donalda Trampa usprotiviti Rusiji, uprkos željama Trampa za boljim odnosima sa Moskvom.

Članice NATO vide prijem Crne Gore kao način da se suzbiju nastojanja Rusije da proširi svoj uticaj na Balkanu, navodi Rojters.

Tilerson je u pismu lideru republikanske većine u Senatu, Miču Mekonelu, naveo da bi bilo od ogromne pomoći kada bi Senat na vrijeme zakazao glasanje o ratifikaciji do učešća Trampa na samitu NATO u maju.

“Učešće Crne Gore na samitu NATO u maju kao punopravne članice, a ne posmatrača, poslaće snažan signal o transatlantskom jedinstvu. U velikom je interesu SAD-a kada bi se ratifikovao protokol o članstvu Crne Gore”, napisao je Tilerson u pismu.

Пратите нас на

Коментари71

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније