Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

15. 03. 2024. 10:45 >> 10:44
1
Čitaj mi:

IZVJEŠTAJ alijanse za 2023. godinu

U Crnoj Gori podrška NATO-u pala za 12 odsto

U Crnoj Gori je za 12 odsto porastao broj građana koji bi napustili NATO savez, pokazao je izvještaj Alijanse za prošlu godinu, prenosi Pobjeda.

Za izlazak Crne Gore iz NATO-a glasalo bi 44 odsto crnogorskih građana, dok bi za ostanak države u tom savezu glasalo 46 odsto.

U poređenju sa prethodnim izvještajem, broj onih koji bi napustili NATO porastao je za 12 odsto, dok je broj podržavalaca za opao dva odsto.

Da NATO smanjuje mogućnost da će strana nacija napasti Crnu Goru, smatra 46 odsto ispitanika u državi, dok 33 odsto smatra da to nije slučaj.

Prema posljednjem izvještaju, Crna Gora je u prošloj godini izdvojila za odbranu 106 miliona eura, što je 24 miliona više nego godinu prije.

Izvještaj je pokazao da Crna Gora za odbranu troši 128 dolara po glavi stanovnika.

Podaci iz izvještaja pokazuju da bi većina građana članica Alijanse glasalo da njihova država ostane članica NATO-a na referendumu (66 odsto), što je pad u odnosu na isti period prethodne godine, kada je ostanak u savezu podržavalo 70 odsto građana.

Predstavljajući izvještaj, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je svijet postao opasniji, ali da je NATO ojačao.

“Podaci su jasni: javna podrška NATO-u je izuzetno jaka – sa obje strane Atlantika. Da se glasanje održi danas, ogromna većina građana širom savezničkih zdržava glasala bi za NATO”, rekao je Stoltenberg.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније