Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

27. 04. 2024. 10:40 >> 10:43
Čitaj mi:

JOKOVIĆ

"Stavljena tačka na Temeljni ugovor, pravedna odluka Ustavnog suda"

Ustavni sud Crne Gore je na jučerasnjoj sjednici odbacio predloge za utvrđivanje neustavnosti i nezakonitosti Temeljnog ugovora zaključenog između države i Srpske pravoslavne crkve što je pravedna odluka i danas je konačno stavljena tačka na to pitanje, predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

Crna Gora je država u kojoj se svakome jemči pravo na slobodu vjeroispovijesti i u kojoj su vjerske zajednice slobodne u vršenju vjerskih obreda i vjerskih poslova.

Temeljnim ugovorom sa Srpskom pravoslavnom crkvom potvrđene su te slobode i uređenje odnosa između države i crkve u skladu sa evropskim tekovinama.

I,konacno, ovim potpisivanjem SPC je izjednacena sa ostalim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori.

Ponosni smo sto je Temeljni ugovor potpisan zahvaljujuci Socijalistickoj narodnoj partiji Crne Gore, jer nase insistiranje na njegovom potpisivanju bio je najvazniji uslov za ulazak SNP CG u 43. Vladu Crne Gore.

"Posebno smo ponosni na cinjenicu sto je, i pored ustavnih i pravnih nacela, on bio odraz volje hiljade vjernika, koji su na litijama, mirno i dostojanstveno, bili spremni na svaku zrtvu da odbrane svoju vjeru, crkvu, istoriju i tradiciju", kazao je Joković. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније