Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

02. 03. 2017. 12:30 >> 12:12

PEJOVIĆ NAJAVIO

Podrška Finske na putu ka EU

Finska snažno podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju, i nastaviće da pruža potrebnu podršku i doprinosi dinamici pristupanja, saopšteno je tokom razgovora ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića i ambasadora Finske u Crnoj Gori Pertija Ikonena.

 

Kako je saopšteno, Ikonen je čestitao na ostvarenim rezultatima, istakavši da se u značajnom broju oblasti Crna Gora približila ili već funkcioniše u skladu s evropskim propisima i standardima.

"S tim u vezi je istakao da dijeli pozitivne ocjene i poruke koje je visoka predstavnica EU Federika Mogerini saopštila tokom posjete Crnoj Gori. Na toj liniji je prenio zainteresovanost Finske da u predstojećem periodu unaprijedi saradnju s Crnom Gorom, posebno u oblasti ekonomije gdje za to postoje obostrani interesi dvije države", piše u saopštenju.

Pejović je zahvalio na dosadašnjoj podršci Finske u ispunjavanju uslova za punopravno članstvo u EU i upoznao Ikonena s tekućim i planiranim aktivnostima u pregovaračkom procesu, s fokusom na pripremu za otvaranje preostalih poglavlja i ispunjavanje mjerila za njihovo zatvaranje.

"Prenio je odlučnost Vlade da do kraja mandata nastavi s efikasnim i temeljnim sprovođenjem reformi u svim oblastima koje će generisati dalje kvalitativne promjene u društvu i, kroz usvajanje i primjenu evropskih standarda, dovesti do unapređenja kvaliteta života građana u čemu se ogleda suština procesa evropskih integracija", kaže se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније