Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 02. 2018. 17:14   >>  17:14

FINSKI MINISTAR

CG ostvarila zapažene rezultate

Crna Gora je u procesu evropskih integracija postigla zapažene rezultate, ocijenio državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Finske Peter Stenlund u razgovoru sa crnogorskim ministrom vanjskih poslova, Srđanom Darmanovićem.

Iz Minstarstva vanjskih poslova je saopšteno da se Darmanović zahvalio na političkoj i ekspertskoj podršci Finske evropskoj integraciji Crne Gore.

“Vlada je čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica EU”, kazao je Darmanović.

Stenlund je, kako se navodi, kazao da je u procesu evropskih integracija Crna Gora postigla zapažene rezultate, i ocijenio pozitivnim stav EU da proces ostaje u potpunosti zasnovan na individualnim zaslugama.

Na sastanku je razgovarano o značaju integracije zemalja Zapadnog Balkana zbog daljeg mira, stabilnosti i prosperiteta, kao i evropskih vrijednosti, koje vode jačanju institucionalnih veza sa EU.

Sagovornici su, kako je saopšteno, zadovoljni prijateljskim odnosima i kvalitetnom saradnjom dvije države, i kazali da postoji prostor za njihovo dalje unapređenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније