Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

06. 11. 2018. 10:31 >> 10:35
4

MARKOVIĆ U HELSINKIJU

CG uradila najbolji posao, Finska za proširenje

Finska snažno podržava politiku proširenja Evropske unije, saopštio je premijer te države Juha Sipila, tokom sastanka sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković i Sipila saglasili su se na radnom sastanku u Helsinkiju da je Crna Gora ostvarila snažan napredak u procesu evropske integracije te da u nastavku procesa ima punu podršku Finske, koja u drugoj polovini naredne godine preuzima predsjedavanje Uniji.

Marković je pozdravio pristup napretka zasnovan na individualnom dostizanju vrijednosti za članstvo u Evropskoj uniji i dodao da uz podršku Finske očekuje podršku i drugih nordijskih zemalja.

Predsjednik Vlade Finske je ocijenio da je naša zemlja ostvarila u proteklih deset godina značajan napredak uz konstataciju da je u Crnoj Gori urađen najbolji posao u našem regionu što se, kako je rekao, jasno vidi. Premijer Sipila je iskazao stav svoje vlade da je Crna Gora dobrodošla u Evropsku uniju nakon što bude dostigla potrebne standarde.

"Marković informisao je domaćina o sveobuhvatnim ekonomskim reformama koje je Vlada Crne Gore preduzela sa ciljem finansijske konsolidacije kao i sa brojnim razvojnim projektima koji se realizuju u našoj zemlji sa ciljem podizanja životnog standarda građana i višeg kvaliteta života", saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Vlade Finske je konstatovao da je Crna Gora sada veoma atraktivno tržište za investicije, dok je premijer Marković ocijenio da je demokratska i razvojna transformacija naše zemlje očigledna, poebno nakon učlanjenja Crne Gore u NATO i značajnog napretka u kontekstu pridruživanja Evropskoj uniji.

Na sastanku je dogovoreno iniciranje saradnje Univerziteta u Helsinkiju i Univerziteta Crne Gore kao i privrednih komora.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније