Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

D.Ž. [ TVCG ]

04. 07. 2016. 12:06 >> 08:51
8

PAJOVIĆ U GRUZIJI

"Naše mjesto je na zapadu"

Predsjednik Skupštine, Darko Pajović, boravi u Tbilisiju, na godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a. Na sastanku s gruzijskim kolegom, Davidom Usupašvilijem, Pajović je ocijenio da članstvo u NATO-u nema alternativu, uz poruku da se, uprkos svim preprekama, neće odustati od tog puta.

Pajović je dodao da vjeruje da će pristupanje Crne Gore Alijansi biti jasna poruka za Zapadni Balkan, ali i šire, da vrata NATO-a ostaju otvorena za sve.

„Članstvo u NATO-u i EU za obje zemlje nema alternativu. To je put koji smo zacrtali i od kojeg i Crna Gora i Gruzija neće odustati. Naše mjesto jeste na zapadu, u zapadnim vrijednostima kojima stremimo. Uz sve prepreke koje ima država Crna Gora, i vi ovdje, želim da uputim snažnu poruku da odustajanja nema“, kazao je Pajović.

Usupašvili je čestitao Crnoj Gori poziv za članstvo u NATO-u i poručio da Gruzija podržava spoljno-političke ciljeve naše zemlje.

„Gruzija neće imati problem s tim da Crna Gora postane dio Alijanse i EU. Crna Gora i Gruzija imaju zajedničke ciljeve“, kazao je on.

Pajović je ocijenio da je to dug i težak proces.

“Ali ono sto je želja, volja i snaga, vjerujem svih građana Crne Gore i naroda Gruzije, jeste nepokolebljivost da će se doći do konačnog cilja”, kazao je predsjednik Skupštine.

On je zahvalio Gruziji za podršku.

“To vam država Crna Gora sasvim sigurno nikada neće zaboraviti i vjerujem da ćemo biti u prilici da vam vratimo i gostoprimstvo i podršku koju imamo ovih dana, na vašem putu ka NATO i evropskim integracijama”, kazao je Pajović.

Sagovornici su izrazili nadu da će predstojeći Samit u Varšavi poslati pozitivnu političku poruku Gruziji, zbog njihovog doprinosa evroatlantskoj bezbjednosti.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније