Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

09. 04. 2024. 13:24 >> 06:58
Čitaj mi:

medojević za portal

Požar na dijelu Prošćenskih planina pod kontrolom, vatra zahvatila NP Durmitor

Požar na dijelu Prošćenskih planina trenutno je pod kontrolom, a mojkovački vatrogasci dežuraju kako bi zaštitili desetak objekata u mjestu Stup koji su bili ugroženi, kazao je za Portal RTCG načelnik Službe zaštite i spašavanja Mojkovac Marinko Medojević. Vatra zahvatila i dio Nacionalnog parka Durmitor, a gori na više mjesta u toj opštini. Medojević kaže da je već izgorelo 10 hektara šume, a da je uzrok ljudski faktor.

Vjetar otežava gašenje vatre u više djelova mojkovačke opštine, dok je najgori požar na nepristupačnom mjestu u dijelu Prošćenskih planina.

"Tamo dežuraju četiri vatrogasca od ukupno 10 sa kojima raspolaže naša Služba. Pomažu im ljudi iz Naionalnih parkova. Ostali gase požare u drugim mjestima. Dobio sam informaciju da će se uključiti i vojska, ako se pogorša situacija", kazao je Medojević za Portal RTCG.

Vatra je zahvatuila dio NP Durmitor na 20 kilometara od Mojkovca. Medojević kaže da je teren nepristupačan.

 

"Posebno je teško gasiti borovu šumu koja gori", kazao je on.

 

Uzrok su, kako kaže, nesumnjivo mještani koji su čistili svoja imanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније