Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

08. 03. 2024. 13:33 >> 13:41
1

DAJKOVIĆ TVRDI

"Vrijeme je da Janković sudski odgovara"

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković saopštio je da mu je drago što nepočinstva bivšeg načelnika Službe za zaštitu i spašavanje Gorana Jankovića "konačno dolaze na naplatu."

Među brojnim zloupotrebama Jankovića, Dajković navodi da je podnio deset krivičnih prijava protiv njega prije dvije godine.

“Posebno se ističe zloupotreba materijalnih i ljudskih resursa Glavnog grada u cilju podsticanja serijske proizvodnje namještaja koji je nerijetko završavao u njegovom etno selu, o čemu postoje izvještaji pojedinih radnika. Tako je uvidom u službene račune utvrđeno da je materijal za izradu baštenskog namještaja plaćao koristeći novac svih građana Podgorice, što ne čudi budući da je isto radio sa gorivom, sumnjivim nabavkama vatrogasnih vozila, otpisivanjem vrijedne opreme koju je Služba posjedovala te komercijalizovanjem određenih poslova od kojih je imao ličnu korist”, istakao je Dajković.

Dodaje da navode pravnog zastupnika bivšeg komandira, da je naloge dobijao od nove uprave Glavnog grada, pobija činjenica da su nezakonitosti u Službi vršene u periodu od 2019. godine, pa čak i ranije dok je bio na čelu Komunalne policije.

“Dodatno, fingiranje podataka o prekovremenom radu bilo bi smislenije da je to radio tokom požarne sezone, a ne svih 12 mjeseci tokom više godina, te da su prekovremene sate ostvarivali i radnici koji obavljaju administrativne poslove. Da je Janković radio za ličnu i korist pojedinaca, trajno urušavajući ugled Službe govori i činjenica da je tokom njegovog rukovođenja rashodovana ili otuđena vrijedna oprema poput dronova, da je stigmatizovao kolege na političkoj osnovi, zapošljavanjem lica koji ne ispunjavaju uslove, te upućivanje administrativnog osoblja na obuke koje su predviđene za operativne timove. O drugim aferama koje se vezuju za njegovo ime poput plaćanja ronilačke obuke novcem građana za sebe i kolegu, sumnjive kupovine vatrogasnih kamiona po uvećanim cijenama, ali i još sumnjivijih troškova reparacija tih kamiona, otuđivanja naprednog drona za snimanje svog etno sela, ali i o brojnim drugim spornim epizodama govoriću na sledećem suđenju sa pomenutim”, naveo je Dajković.

Prema njegovim riječima, umjesto što proziva Gradonačelnicu i gradsku upravu, predlaže mu da štedi snagu za sudske procese koji su pred njim.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније