Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.J.

07. 04. 2024. 18:15 >> 18:15

OPŠTINA DANILOVGRAD

"Visok rizik od požara duž željezničke pruge kroz Danilovgrad"

Iz Opštine Danilovgrad poručili su da preduzimaju sve korake koji su u nadležnosti njenih službi kako bi preventivno djelovali na suzbijanje požara pored željezničke pruge. Kako su kazali, požari koji nastaju uz željezničku prugu postali su ne samo učestali, već i ozbiljan izvor zabrinutosti za lokalno stanovništvo i nadležne službe.

Takvi požari, kako objašnjavaju, izazvani varničenjem koje se javlja tokom kočenja teretnih vozova, predstavljaju ozbiljan rizik po sigurnost, imovinu i životnu sredinu.

"Ono što dodatno otežava situaciju je nepristupačan teren koji sprečava Službu zaštite i spasavanja Danilovgrad da brzo i efikasno reaguje i ugasi požare kada se pojave. Ova situacija predstavlja veliki izazov za lokalne vlasti", kazali su iz Opštine Danilovgrad.

Objašnjavaju da uzrok požara leži u varničenju koje nastaje tokom kočenja teretnih vozova, naročito onih koji dolaze iz pravca Nikšića.

"Iako je upravljanje natovarenim teretnim vozom izazovno, neophodno je preduzeti preventivne mjere kako bi se rizik od požara smanjio na minimum. Sa dolaskom sezone 2024. rizik od požara duž željezničke pruge kroz Danilovgrad ostaje visok. Neophodno je da Montecargo i Željeznica Crne Gore preduzmu konkretne korake kako bi osigurali bezbjednost lokalnog stanovništva i okoline. Ovo uključuje ne samo preventivne mjere već i efikasno upravljanje i brzu reakciju u slučaju izbijanja požara", zaključuju iz Opštine Danilovgrad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније