Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

A.J.

29. 04. 2024. 18:07 >> 16:21
Čitaj mi:

kovačević

Ukinuta ekološka dozvola za hidroelektranu Foča

Ukinuta je ekološka dozvola za hidroelektranu Foča, saopštila predstavnica je međunarodne organizacije „Bankwatch network“, Nataša Kovačević.

"Ustavni sud BiH je usvojio žalbu NVO Resursni Arhus Centar u BiH i ukinuo presudu Vrhovnog suda RS i osporio rješenje Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, kojim je investitoru data ekološka dozvola za gradnju HE Foča", navodi Kovačević na Fejsbuku.

U obrazloženju žalbe se, dodaje Kovačević, potvrđuje da u postupku obnavljanja ekološke dozvole 2018. godine, investitor nije dostavio u roku potrebna dokumenta, te da je došlo do povrede učešća javnosti, prije svega prekograničnog učešća Crne Gore u postupku odobravanja Studije uticaja HE na životnu sredinu od 11. marta 2013 godine i izdavanja ekološke dozvole.

Pojašnjava da je "ovim izdata ekološka dozvola za HE Foča poništena i cijeli proces vraćen na početak, što očekujemo da se desi i za HE Buk Bijela obzirom da su obje ekološke dozvole bile dio istog prekograničnog procesa učešća javnosti u kojem je Crna Gora učestvovala, koji je ocijenjen kao pravno nedostatan".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније