Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.V. [ Oslobođenje.ba ]

29. 02. 2024. 18:53 >> 18:55
1

NIKŠIĆ OTKRIO

Postignut dogovor o gradnji HE Buk Bijela

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić otkrio je da je postignut dogovor oko izgradnje Buk Bijele, hidroelektrane na Drini koju bi zajedno trebale graditi BiH i Srbija.

On je ovu informaciju saopštio gostujući u emisiji Klix Studio.

Kako je rekao Nikšić, postigao je dogovor s Radovanom Viškovićem, predsjednikom Vlade Republike Srpske, da dvije elektroprivrede u BiH dobiju po 25 posto udjela u ovom objektu, a da Republika Srbija dobije preostalih 50 posto.

"To je nešto što radimo da bi bilo na planu osiguranja proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora", rekao je Nikšić.

Precizirao je da je ovaj projekt važan jer će pomoći BiH da njeni privrednici nemaju smetnji prilikom izvoza svoje robe u EU koja će uskoro biti dodatno oporezovana ako se proizvodi iz energetskih izvora koji nisu obnovljivi.

"Mi ćemo po svaku cijenu nastojati da zadržimo suverenitet snabdijevanja električnom energijom kad su u pitanju Federacija i BiH. A naravno da to podrazumijeva da se i druga strana složi i da to zajedno odrade", rekao je Nikšić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније