Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ R.B. ]

03. 11. 2023. 08:40 >> 08:41

BLEČIĆ ZA TVCG

"Reforma vatrogasne službe biće na svim nivoima"

Reforma Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada ići će u više pravaca, po svim nivoima, podizaće se standard vatrogasaca, ali i njihovog materijalnog stanja, poručio je v.d. komandira Zdravko Blečić, koji je odnedavno na toj poziciji. Najavio je da će biti promjena i po pitanju kadra.

U Službi je u toku vanredni popis materijalnih sredstava, što je, kako je rekao Blečić, praksa po dolasku novog rukovodstva.

"Moramo pratiti trendove, novi su izazovi i problemi. Moramo na to da odgovorimo i u svakom segmentu djelujemo i preventivno i represivno kako bi naši građani bili sigurni", rekao je on u Jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG.

Navodi da je zadovoljan trenutnim stanjem, ali da ima prostora za napredak u dijelu spašavanja na višespratnicama. Računa, kako je kazao, na podršku gradonačelnice Olivere Injac i njenih saradnika.

Blečić je kazao i da po dolasku na funkciju zatekao proces reformi, prije svega kadra, koji će se, prema njegovim najavama, dovoršiti se od početka ljetnje požarne sezone.

Istakao je značaj obuke 30 mladih vatrogasaca, koji su zamijenili penzionisane kolege.

U Službi je trenutno 11 zapsolenih, a operativu čini 70 vatrogasaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније