Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ TVCG ]

15. 07. 2023. 09:10 >> 09:42

IVANINA ISKUSTVA IZ KINE

Posebna filozofija života, djeca od malena uče da cijene svoju kulturu

Naša novinarka Ivana Popović boravi u Kini na poziv kineske medijske grupe kako bi za njihovu televiziju napravila emisiju o očuvanju kulturne istorijske baštine Kine. Nalazi se u gradu Luojang jedan od najstarijih, za njega kažu da je kolijevka kineske civilizacije.

Ivana kaže da su utisci prelijepi i da je boravak u Kini jedno nevjerovatno iskustvo, potpuno drugačiji način života od našeg kao i mentalitet.

"Prezadovoljna sam boravkom u Kini, sa njima ovdje učim mnogo toga, ne samo o kineskoj istoriji, tradiciji, modernom načinu života, već generalno o životu, to je posebna filozofija života kakva se ovdje živi", govori Ivana.

Kaže da oduševljava to što djeca u Kini od najranijeg uzrasta uče o svojoj istoriji, tradiciji i kulturi, i ne samo o tome šta je bilo, već o tome kako je najbolje moguće očuvati i uče da cijene svoju kulturu.

"Dosta ljudi šeta gradom u nošnjama, i to govori o tome koliko vlasti ali i građani rade na tome da se tradicija i kultura očuva", kazala je Ivana.

Naziv zajedničke emisije biće Spoj tradicije i modernog načina života. Kako očuvati tradiciju starih gradova, baštinu u modernim vremenima.

"Mislim da od Kineza možemo mnogo na naučimo jer su oni prosto našli način koji se čini da funkcioniše", kazala je Ivana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније