Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

17. 11. 2021. 12:13 >> 12:13

UZ DVA PARKING MJESTA

Prva punionica za električna vozila u NK

U Nikšiću je instalirana prva punionica za električna vozila.

Kako je saopšteno iz Opštine Nikšić, punjač za električna vozila instaliran je u ulici Radoja Dakića gdje su obilježena i dva parking mjesta za ta vozila.

"Na instalaciji punionice je radila Turska firma Zorlu Holding, a pripremne građevinske radove je izvodila firma Arhitektonika d.o.o. iz Nikšića. Za taj projekat, koji je realizovan u saradnji sa kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, izdvojeno je oko 6.000 eura od čega je učešće Opštine bilo 3.000 eura", saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Podsjećaju da je ta investicija omogućena u okviru projekta "Razvoj zelenih poslova u Crnoj Gori", koji sprovodi Kancelarija UNDP-a u Crnoj Gori, dok je Opština Nikšić odabrana na javnom pozivu za podršku razvoja infrastrukture za punjenje električnih vozila.

Predmet podrške od strane UNDP-a odnosi se, kako dodaju, na javne stanice za punjenje električnih vozila sa dva punjača minimalne snage 33 KW.

"Opština Nikšić je bila u obavezi da dostavi revidovan projekat elektro-instalacije jake struje, pruži besplatne usluge punjenja svim korisnicima električnih vozila u trajanju od minimum jedne godine od momenta puštanja u rad i da obezbijedi redovno održavanje punionice nakon isteka garantnog roka. Sve od navedenih obaveza Opština je ispunila", zaključili su iz Opštine Nikšić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније