Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

25. 01. 2024. 11:47 >> 11:48

AUSTRALIJAN OPEN

Sabalenka preko Gof do finala

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka prva je finalistkinja Australijan opena. Ona je u dva seta porazila Amerikanku Kori "Koko" Gof 7:6 (2), 6:4.

Sabalenka će titulu u Melburnu braniti protiv pobjednice meča između Ukrajinke Dajane Jastremske i Kineskinje Ćiven Dženg.

Bjeloruskinja je ujedno postala prva igračica od Serene Vilijams (2016-2017) koja će drugu godinu u nizu igrati finale AO.

Sabalenka je odlično otvorila finale, pa je u prvom setu povela sa 5:2. I kada se činilo da će mirno privesti taj dio igre kraju uslijedila je drama.

Amerikanka je sa četiri gema u nizu povela 6:5 i imala servis sa vođstvo u setovima. Ipak, iščupala se Sabalenka, pa se otišlo u taj-brejk.

U 13. gemu Bjeloruskinja je dominirala i sa 7:2 povela u setovima.

U drugom dijelu, teniserke se u čuvale servis do devetog gema. Tada je Sabalenka stigla do brejka, koji je potom potvrdila za plasman u finale.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније