Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

24. 01. 2024. 15:21 >> 15:22
Čitaj mi:

U MELBURNU

Zverev nadigrao Alkaraza za polufinale

Njemački teniser Aleksandar Zverev izborio je plasman u polufinale Austalijan opena, pošto je savladao Španca Karlosa Alkaraza u četiri seta 6:1, 6:3,6:7, 6:4.

Zverev je prvi set dobio veoma ubjedljivo, 6:1, uzevši dva brejka Alkarazu.

I drugi set je Zverev dosta lako riješio u svoju korist. Nakon što su oba tenisera uzela po tri gema na svoj servis, Zverev je u sedmom gemu napravio brejk i reklo bi se tada riješio ovaj dio igre. Još jednom je Njemac oduzeo servis rivalu, pri rezultatu 5:3 u drugom setu i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu, Zverev je poveo 2:1, nakon toga oduzeo servis Alkarazu i tada se naziralo da bi meč mogao da bude gotov u tri seta. Zverev je u devetom gemu servirao za meč, ali je Alkaraz došao do prvog bjeka u ovom duelu i smanjio na 5:4. Nakon toga oba tenisera su bila sigurna na servisu, pa je treći set otišao u taj-brejk.

Njemac je odmah na startu poveo sa 2:0, uzvratio je Alkaraz i poravnao na 2:2, a zatim je uzeo i narednih pet poena za 7:2 u taj-brejku i smanjio na 2:1 u setovima.

Na startu četvrtog seta oba tenisera su napravila po brejk za 1:1. Nakon toga čuvali su svoj servis do devetog gema, kada je Njemac uzeo servis rivalu, a potom potvrdio brejk za veliku pobjedu i plasman u polufinale. 

Zverev će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva iz Rusije, koji je savladao Poljaka Huberta Hurkača u pet setova.

U drugom polufinalu igraće Novak Đoković i Janik Siner.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније