Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Blic/Beta ]

08. 12. 2014. 13:39 >> 13:36

ODLUČIĆE NIJANSE

Cvijić: Igraću Adžićevu odbranu

Pivot rukometne reprezentacije Srbije i igračica podgoričke Budućnosti Dragana Cvijić smatra da u meču sa Crnom Gorom na Evropskom prvenstvu nema posebnog motiva, a da će pobjednika odlučiti nijanse.

"Ne priča se o Crnoj Gori kao što se pričalo prije nekoliko godina. To je samo jedna od reprezentacija koja će nam se suprotstaviti, kao što su i Francuska, Hrvatska ili Njemačka, da ne nabrajam. Gledamo na Crnu Goru kao i na sve ostale reprezentacije", rekla je agenciji Beta Cvijićeva, koja od 2011. igra u podgoričkoj Budućnosti.

Ona je dodala da je svaka utakmica najteža, jer se ne zna unaprijed da li će ekipa odigrati dobro ili loše.

"Odlučiće nijanse. Kada kažem nijanse, mislim da li ćemo pričati poslije treninga, dok pijemo kafu o Crnoj Gori ili ćemo pričati o nekim glupostima. Po meni to su sitnice, koje će presuditi", rekla je jedna od najboljih rukometašica Srbije.

Prema njenim riječima, najveća opasnost od Crne Gore prijeti od njihove dobre odbrane i tranzicije.

"Mislim da su dosta jači nego prije dvije godine, jer rade na sitnicama i popravljaju stvari u kojima su griješili. Bili su bolji na Svjetskom prvenstvu prošle godine, ali nijesu slavno prošli. Mislim da će se truditi da poprave utisak i da opet iznenade kao 2012. godine", rekla je Cvijićeva.

Na pitanje da li je reprezentacija Crne Gore, kao aktuelni evropski prvak već pobijedila prvu utakmicu, ona je odgovorila:

"Ja se ne bih složila s tim da su nas oni precrtali. Mislim da mediji pretjeruju. Znam njihovog selektora Dragana Adžića i kako se on sprema za svaku ekipu. I kada je najslabija ekipa na svijetu, on je predstavlja kao najbolju. Sigurno je da su nas dosta analizirali i dobro se spremili za našu utakmicu."

Rukometašice Crne Gore igraju čvrstu odbranu, sa puno faulova, a tako protiv njih namjerava da igra i pivot Srbije.

"Naravno, ja tako igram i ovdje i u Budućnosti. Gdje god odem, ja ću tako da igram, jer se meni taj sistem odbrane sviđa. Kada igraš agresivno, poslije tri faula, taj igrač te više neće napadati. Igraću odbranu kao što su me oni naučili i smatram da je ta odbrana jedna od najboljih u Evropi", rekla je Cvijićeva.

Na kraju, ona je istakla da će u meču na početku šampionata biti malo golova.

"Očekujem nizak rezultat, jer će odbrane biti čvrste. Biće to neizvjesna i jaka utakmica, što ne treba da nas uznemirava. Treba da igramo polako i smireno, kontrolisano cijeli meč. Ne smijemo da jurimo rezultat od prvog minuta, jer to ne može da nam donese dobro protiv njih", zaključila je Cvijićeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније