Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 03. 2024. 19:36 >> 19:48
6
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA EP

"Lavice" opet bolje od Srbije za prvo mjesto u grupi

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Srbiju u Podgorici 26:25, u utakmici četvrtog kola šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Lavice" su ovim trijumfom osigurale prvo mjesto u grupi i lakši žrijeb za šampionat Starog kontineta.

Naša selekcija je slavila i u Zrenjaninu 31:30 i ima maksimalan učinak nakon četiri kola.

Većim dijelom prvog poluvremena ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Srbija je bolje otvorila meč, nekoliko je puta imala minimalnu prednost, a prokockala je i napad za plus dva.

Nakon toga je reagovala naša selekcija, koja je u 12. minutu nakon gola Marsenić prvi put stekla plus dva 7:5.

Uslijedila je igra gol za gol, da bi Srbija u finišu poluvremena prvo izjednačila 11:11, a potom nakon gola Radosavljević minut prije kraja i povela 14:13.

Da se ode na poluvrijeme sa neriješenim rezultatom pobrinula se Brnović svojim petim golom 14:14.

Gošće su bolje ušle i u nastavak, pa su nakon gola Bojičić stigle do dva gola prednosti 17:15. Nijesu iskoristile napad za plus tri, a u tim trenucima nas je Marsenić sa dva gola držala u igri.

Potom su uslijedile dvije izvanredne odbrane Atinge, koje je naplatila Brnović i vratila vođstvo našoj selekciji u 48. minutu 22:21.

Uslijedila je opet igra gol za gol, da bi na krilima Atingre i Pavićević stekli dva gola prednosti koja smo uz malo muke uspjeli da sačuvamo, za konačnih 26:25.

Brnović je bila najefikasnija sa sedam, dok su Dijana Mugoša i Matea Pletikosić postigle po četiri gola.

U selekciji Srbije po pet pogodaka postigle su Sanja Radosavljević i Anđela Janjušević.

Crnogorske rukometašice kvalifikacije će nastaviti 3. aprila gostovanjem Turskoj.

Tok meča:

2. poluvrijeme

Počeo je drugi dio meča. Radević nakon kontranapada 15:14. Tek nakon pet minuta igre u nastavku gol za "lavice", Pletikosić iz sedmerca 15:15. Srbija prvi put ima dva gola prednosti nakon gola Bojičić 17:15, 37. minut. Marsenić nas sa dva gola drži u igri, Srbija vodi 18:17, 42. minut.

Ivanović je ukrala loptu i pogodila na praznu mrežu 18:18. Veličković nakon prodora vraća vođstvo Srbiji 19:18. Pletikosić pogađa, sjajan prodor, ali uzvraća Jovović 20:19, 44. minut. Prokockali smo napada za vođstvo, kaznila je to Jovović pogotkom sa devet metara 21:20. Brnović donosi preoket "lavicama" 22:21, 48. minut.

Radević vraća stvari u egal 22:22. Pavićević je pogodila nakon kontre 23:22, deset minuta do kraja. Mugoša nije iskoristila sedmerac, neriješeno je 24:24. Odbranili smo se, a potom Pavićević vraća vođstvo 25:24, šest minuta do kraja. Pletikosić iz sedmerca za plus dva 26:24, četiri minuta do kraja. Srbija je izgubila loptu, pobjeda je blizu... Janjušević za minus jedan 26:25, 32 sekunde do kraja. Odbranili smo se, kraj meča, pobjeda 26:25.

1. poluvrijeme

Meč je počeo. Po jedan neiskorišćen napad na obje strane. Janjušević za vođstvo Srbije, uzvraća u narednom napadu Grbić 1:1. Despotović nakon prodora, Crna Gora prvi put vodi 3:2, četiri minuta igre. Nastavlja se igra gol za gol, Jovović za 3:3. Srbija ponovo vodi 5:4, Radosavljević sa krila pogađa. Imala je Srbija napad za plus dva, ali su gošće izgubile lopte. Brnović nakon kontranapada vraća stvari u egal 5:5.

Mugoša je iskoristila sedmerac, vodi Crna Gora 6:5, 11. minut. "Lavice" prvi put imaju dva gola prednosti nakon gola Marsenić sa krila 7:5. Sada se igra gol za gol, vodi Crna Gora 9:7, sredina prvog dijela. Zicer brani Rajčić, na drugoj strani Brnović za plus dva 10:8.

Jovović je smanjila na 11:10, 23. minut. Janjušević iz sedmerca donosi izjednačenje 11:11. Brnović postiže četvrti gol, opet vode "lavice" 12:11. Mugoša iz sedmerca za plus dva 13:11, tri minuta do odmora. Dva brza gola Srbije, Janjušević pa Radević 13:13. Grbić je izgubila loptu,a Radosavljević pogodila praznu mrežu za vođstvo Srbije 14:13, konačan rezultat porvog dijela postavlja Brnović 14:14.

Najava meča:

Crna Gora je prvi međusobni duel u Zrenjaninu dobila 31:30, a u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarila je maksimalan učinak. Slavila je i protiv Turske u Podgorici 38:23 i Bugarske u Šumenu 24:20.

Pomoćni trener u stručnom štabu naše rukometne reprezentacije Maja Savić kazala je da će učiniti sve da ovo okupljanje završe na najljepši način.

"Želimo da na najbolji mogući način završimo ovu sedmicu. Očekivali smo tešku utakmicu u Zrenjaninu, ali se u tom meču vidjelo koliko smo dobar tim. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, u drugom je bio malo neujednačen sudijski kriterijum, ali to je tako uvijek kada se gostuje. Ipak, dobro je da to prođemo, jer nas u aprilu čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre", kazala je Savić.

Istakla je da Srbija sigurno neće doći sa "bijelom" zastavom u Podgoricu.

"Normalno je i sportski da Srbija traži pobjedu ovdje, ali naša želja je da i sjutra slavimo", kazala je Savić.

Naša golmanka Armel Atingre kazala je da će baš kao i u Zrenjaninu biti velika borba za dva boda.

"Vjerujem da ćemo odigrati još bolje nego u Zrenjaninu, jer sada imamo prednost domaćeg terena. Očekujem veliku borbu. Nisam iznenađena njihovom igrom u prvom duelu, mečevi između nas su uvijek specifični", kazala je Atingre.

Srbija je, osim poraza od izabranica selektorke Bojane Popović, zabilježila pobjedu pred svojim navijačima slavila protiv Bugarske 40:16 i igrala neriješeno u gostima sa Turskom 29:29.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније