Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

16. 04. 2024. 11:42 >> 11:42
Čitaj mi:

četvrtfinale nlb aba2 lige

Miloš Minić: Imamo šansu da se plasiramo u polufinale

Drugi meč četvrfinala NLB ABA2 lige košarkaši Sutjeske igraju sjutra protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Prethodne srijede Sutjeska je u sjajnom ambijentu u Nikšiću, u prvom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige poražena od Vojvodine (89:84).

Publika u Nikšiću ispunila je Sportski centar, oko tri hiljade ljudi je došlo da podrži ekipu, koja je u borbenoj utakmici nažalost izgubila, pa u Novi Sad odlazi sa pet poena deficita.

Sutjeska će spremno i motivisano ući u predstojeći meč sa željom da anulira minus i pokuša da izbori polufinale.

„Analizirajući prvu utakmicu, stava sam da smo mogli puno bolje, naročito u odbrani. Nismo ispoštovali neke taktičke stvari, koje smo spremali, posebno u fazi defanzivnog skoka. Generalno, rezultat je dobar, koliko mi nismo bili dobri u defanzivnim zadacima. Pokušaćemo da ispravimo greške u meču koji nam slijedi u Novom Sadu i ako te greške svedemo na minimum – što se tiče defanzivnog skoka i defanzivne tranzicije, što su radni elementi – sigurno da nismo bez šansi. Naprotiv, mi defanzivno igramo mnogo bolje i moramo da odigramo sjajnu utakmicu u odbrani“, rekao je trener Miloš Minić.

Sutjeska u kompletnom sastavu stiže u Novi Sad.

„Za prvu utakmicu nismo imali Vladimira Tomaševića, koji je tek počeo da trenira i Iliju Goranovića, koji je tri dana bio pod temperaturom i terapijama, a stavio se na raspolaganje. Velika zahvalnost momcima što su se stavili na raspolaganje treneru i klubu. U Novi Sad ne idemo sa bijelom zastavom. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače“, rekao je Minić.

Nikola Kočović je u prvom susretu ubacio 15 poena, a vjeruje da ekipa u drugom susretu može do trijumfa.

„Imamo deficit od pet poena nakon prvog meča, što nismo očekivali. U igri smo, mislim da imamo šanse da izborimo polufinale. Idemo u Novi Sad da probamo da nadoknadimo pet poena deficita, pobijedimo i plasiramo se u polufinale. Znamo gdje smo griješili u prvoj utakmici. Sigurni smo da možemo da odigramo bolje – i u odbrani i u napadu. Tražićemo našu šansu da izborimo polufinale. Vojvodina ima sjajnu ekipu, igraju odlično cijele sezone. Neće biti lako, ali je sportski nadati se“, poručio je Kočović.

Slijedi odlučujućih 40 minuta.

„Mi kad smo kompletni možemo da igramo sa svakim. Imamo šansu, nadamo se, pokušaćemo da pobijedimo i plasiramo se u polufinale“, poručio je Ilija Goranović.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније