Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

09. 04. 2024. 10:10 >> 10:22
Čitaj mi:

plej of nlb aba2 lige

Miloš Minić: Neće biti lako protiv glavnog pretendenta za AdmiralBet ABA ligu

Košarkaši Sutjeska sjutra od 18h u Nikšiću dočekuje Vojvodinu u prvom meču četvrtfinala plej-ofa NLB ABA2 lige.

Vojvodina je jedan od favorita za titulu i viši rang takmičenja.

“Plasmanom u plej-of NLB ABA2 lige smo ispunili cilj u regionalnom takmičenju za ovu sezonu. Očekuje nas meč sa Vojvodinom, koja je jedan od glavnih pretedenata za ulazak u AdmiralBet ABA ligu. Vrlo su kvalitetna ekipa, koja igra jako agresivno u odbrani svih 40 minuta. Izvanredno trče u kontranapad, koji im je, uz ofanzivni skok, jedno od glavnih oružja. Mislim da kao najveći kvalitet treba istaći njihovu timsku igru”, rekao je trener Miloš Minić.

Kako ističe trener Minić obaveza je da daju svoj maksimum.

“Imali smo nekoliko dana da spremimo utakmicu, da se u što boljem svjetlu predstavimo publici poslije četiri godine neigranja ABA2 lige u Nikšiću. Obaveza je da damo maksimum, da bismo uzdignute glave mogli da izađemo sa terena, kakav god rezultat na kraju da bude".

Veliko je interesovanje za utakmicu pred svojim navijačima, što ih posebno raduje.

“Raduje činjenica da konačno imamo priliku da igramo pred našim navijačima. Da pokažemo da smo dobri domaćini, da je atmosfera u Nikšiću, na košarkaškim utakmicama, sjajna. Veliko je interesovanje za utakmicu – to nas raduje, ali je istovremeno i obaveza da se u što boljem svjetlu predstavimo nikšićkoj publici”, poručio je Minić.

A najiskusniji u ekipi, Filip Barović i Radosav Spasojević su imali priliku da igraju pred punim tribinama u Nikšiću.

“Na domaćem terenu igramo dobro. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno. Igrao sam u Nikšiću kad je sala puna i to će biti veliki faktor. Publika mnogo znači – četiri godine NLB ABA2 ligu nismo igrali u Nikšiću. Mislim da je interesovanje veliko, da će publika da se odazove pozivu. To nas čini srećnim i stavlja nas u obavezu da utakmicu sa Vojvodinom odigramo što bolje“, poručio je Barović.

Radosav Spasojević ističe da neće biti lako protiv Vojvodine.

„Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu. Vojvodina je odlična ekipa, najbolje timski igraju. Neće biti lako, ali protiv koga god da igramo na domaćem terenu – očekujemo pobjedu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Atmosfera u ekipi je, kao i uvijek, odlična. Godinama je dobra atmosfera, ništa se nije mijenjalo. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније