Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

14. 04. 2024. 22:06 >> 22:10
Čitaj mi:

NJUJORK IDE U PLEJ-OF KAO DRUGI

Duel Niksa i Bulsa vrijedan plej-ofa: Vučević dabl-dabl za "ispis" iz regularlne sezone

Košarkaši Njujork Niksa i Čikago Bulsa odigrali su sjajan meč u posljednjem kolu regularne sezone, i nakon produžetka slavili su Niksi sa 120:119.

Utakmica je imala rezultatski značaj za Nikse jer su pobjedom mogli da osiguraju poziciju broj dva uoči doigravanja i tako izbjegnu neugodnu Indijanu, ali ekipa našeg Nikole Vučevića, kojoj je pozicija bila zagarantovana već neko vrijem (igraće plej-in) je igrala kao da je u pitanju "sedma utakmica finala".

Upravo je naš reprezentativac bio jedna od najboljih pojedinaca sa 29 poena i 11 skokova (pet ofanzivnih), i tako se novim dabl-dabl učinkom ispisao iz ove regularne sezone.

Niksi, koji će igrati plej-of bez Džulijusa Rendla kojeg čega operacija, nosio je ko drugo nego Džejeln Brunson sa novom liderskom partijom i 40 ubačenih poena.

Plej ekipe iz "Velike jabuke" je imao i osam skokova kao i sedam asistencija.

Kod Njujorka se istakao i Donte DiVinćenco sa 25 poena i sedam skokova, kao i Bojan Bogdanović koji je sa klupe ubacio 13 poena.

U redovima Čikaga, još jedan momak sa crnogorskim pasošem je igrao solidan meč, u pitanju je Džavonte Grin koji je dao 11 poena i imao osam skokova, kao i dvije ukradene lopte.

Bulse je poenterski predvodio Demar Derozan sa 30 poena (11/24 iz igre), imao je i po pet skokova i asistencija, kao i četiri ukradene lopte, ali je i tragičar jer je u zadnjem napadu promašio šut za pobjedu.

Ekipu iz Ilionisa čeka sada duel sa Atlanta Hoksima u plej-inu, a ukoliko slave ići će na poraženog iz duela Majami Hita i Filadelfije Siksersa.

Pobjednik tog duela biće sedmi na kraju i ide na ekipu Njujorka u plej-ofu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније