Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

19. 06. 2023. 11:09 >> 11:10

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ŽENE

Radonjić i Živaljević: Spremne smo za Italiju, možemo da igramo sa svima

Košarkašice Crne Gore Zorana Radonjić i Sofija Živaljević kazale su da su spremne za meč sa Italijom, te da su zadovoljene sa onim što su uradile u grupnoj fazi takmičenja.

Crna Gora je ostvarila dvije pobjede nad Grčkom i Leotniojm, i upisala jedan poraz od favorita Španije, iako su veći dio meča bile ravnopravan rival.

"Sigurna sam da se naporan rad u prethodnih 40 dana isplatio. Dvije odlične utakmice su iza nas i duel sa Španijom, u većem dijelu meča smo bili tu u utakmici. Jako sam zadovoljna našim dosadašnjim uspjehom i sigurna sam, da ako nametnemo naš stil igre, ko god bude sa druge strane neće mu biti lako. Ubijeđena sam da ćemo dati naš maksimum i protiv Italije, da pokušamo da iznenadimo i dođemo do još jedne pobjede i ostvarimo još jedan veliki uspjeh", izjavila je Zorana Radonjić.

Plejmejker naše reprezentacije Sofija Živaljević kazala je da je Crna Gora zasluženo prošla u osminu finala, kao i da mogu da igraju sa svakim.

"Svi smo zadovoljni, te dvije pobjede jako bitne za nas, za naše samopouzdanje, pokazale smo da pripadamo ovdje i da možemo da igramo protiv svakoga. Očekuje nas utakmica protiv Italije koja je vrlo kvalitetna ekipa, mada i ove dosada što smo pobjeđivale, bile su istog tog nivoa, sa igračima koji igraju u elitnim evropskim klubovima. Ipak pokazale smo da ništa nije nemoguće, jer imamo nevjerovatnu atmosferu u ekipi, sve smo kao jedna, tako da idemo na pobjedu i večeras", izjavila je Živaljević i dodala da imali šanse i protiv Španije:

"Sve što smo pokazale do sada daje nam samopouzdanje da možemo da igramo protiv bilo koga. I ta utakmica protiv Španije, bile smo u egalu 35 minuta, na kraju je malo bez veze bio taj finalni rezultat, ali mislim da je vrlo lako se moglo desiti da ode to i na našu stranu. Ulazimo sa velikom dozom vjere da možemo protiv Italije i nadam se da ćemo u Ljubljanu odavde".

Živaljević je prokomentarisala i sistem takmičenja, s obzirom da su sinoć kasno saznale protivnika.

"Bićemo spremni, ovo je takav sistem takmičenja i ne može ništa da se promijenimo. Pokušavamo da kontrolišemo ono što je u našim rukama i što možemo, tako da bićemo ovaj spremni za ovaj duel"

Crna Gora i Italija igraće večeras u četvrtfinalu od 20 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније