Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

19. 06. 2023. 21:39 >> 22:01
12

SLIJEDI FRANCUSKA

Košarkašice očitale lekciju Italiji za četvrtfinale

Košarkašice Crne Gore izborile su plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u osmini finala savladale Italiju u Tel Avivu 63:49. Naša selekcija će se u četvrtfinalu sastati sa Francuskom.

To je treći plasman Crne Gore među osam najboljih u Evropi.

Crna Gora je kao u transu odigrala prvih 15 minuta i već tada trasirala put ka pobjedi. Nakon igre koš za koš u uvodu meča, naša selekcija je na krilila Milice Jovanović i Marije Leković napravila seriju 21:0 i povela 29:8!

Italija se nakon toga koliko-toliko trgla, napravila seriju 10:0, ali to nije pokolebalo naše djevojke, koje su na veliki odmor otišli sa plus 13 - 35:22.

Italijanke su na kratko zaprijetile u nastavku, ali je njihov nalet odbila Leković sa četiri vezana poena.

Kada je Jovanović svojom petom trojkom na startu posljednje četvrtine vratila 21 poen prednosti (51:31), bilo je jasno da izabranicama Jelene Škerović ne može da izmakne plasman među osam najboljih selekcija u Evropi.

U Crnoj Gori najbolje su bile Nataša Mek koja je postigla 13 poena i 15 skokova, Milica Jovanović imala je 17 poena i osam skokova, a Marija Leković 15 poena.

Tok meča:

4. četvrtina

Radonjić polovična sa linije bacanja 49:31. Jovanović uz malo sreće (od tablu) pogađa trojku, opet imamo 21 poen prednosti 52:31.

Sedam poena u nizu Italijanki, i dalje imamo sigurno vođstvo 52:38, šest i po minuta do kraja. Mek prekida seriju rivala 54:38.

Na nešto više od tri minuta do kraja imamo plus 14, pobjeda je blizu 56:42. Mek donosi 15 poena viška 59:44...

Kraj meča, velika pobjeda 63:49!

3. četvrtina

Počelo je drugo poluvrijeme. Andre je pogodila pod faulom, ali nije iskoristila dodatno bacanje. Četiri poena je vezala Živković, šteta što nije iskoristila dodatno 39:24.

Andre nije iskoristila zicer za minus deset, kaznila je to Mek za 41:27, tri i po minuta igre u nastavku.

Zandalazini je promašila dva bacanja, ostaje 41:29 za Crnu Goru. Rezultat u trećoj četvrtini je 7:7, nakon sedam i po minuta igre, vodimo 42:29.

Leković je pogodila pod faulom, ali nije dala dodatno, održavamo plus 13 - 44:31. Vučetić za plus 15 - 46:31. Leković nezaustavljiva, njen 15. poen, vodimo nakon 30 minuta igre 48:31.

2. četvrtina

Nakon poena Mujović stižemo do plus 16 na startu druge dionice. Leković donosi 18 poena viška 26:8. Rapsodija Crne Gore, novu trojku postiže Jovanović 29:8. Italijanke nakon gotovo 10 minuta postižu koš 29:10.

Nakon naše serije 21:0, Italija je vezala osam poena i prišla na 29:16, 3.50 do odmora. Postižu Italijanke koš nakon kontranapada, sada je serija 10:0, tajm-aut Škerović - 29:18.

Minut odmora je urodio plodom, pogađa Mek 31:18. Leković je ubacila četiri poena i odbila nalet Italije 35:22. To je i rezultat nakon prvog dijela.

1. četvrtina

Meč je počeo. Jovanović trojkom otvara utakmicu 3:0. Uzvraćaju Italijanke, Zandalsini je pogodila pod faulom, a potom iskoristila dodatno 3:3. Još jednu trojku pogađa Jovanović 6:3, tri minuta igre.

Četiri poena u nizu postižu Italijanke za prvo vođstvo na meču 7:6. Jovanović sada iz reketa, sve poene je ubacila za našu selekciju 8:7, sredina uvodne četvrtine. Nastavlja se simultanka Milice Jovanović, treća trojka za plus tri 11:8.

Sjajan prodor Leković, pa Vučetić pogađa sa poludistance, vodimo 15:8, 2.10 do kraja prve  četvrtine. Serija 14:0 naše selekcije za vođstvo nakon prvih deset minuta 22:8.

Najava meča:

Naše reprezentativke Zorana Radonjić i Sofija Živaljević kazale su da su spremne za meč sa Italijom, te da su zadovoljene sa onim što su uradile u grupnoj fazi takmičenja.

"Sigurna sam da se naporan rad u prethodnih 40 dana isplatio. Dvije odlične utakmice su iza nas i duel sa Španijom, u većem dijelu meča smo bili tu u utakmici. Jako sam zadovoljna našim dosadašnjim uspjehom i sigurna sam, da ako nametnemo naš stil igre, ko god bude sa druge strane neće mu biti lako. Ubijeđena sam da ćemo dati naš maksimum i protiv Italije, da pokušamo da iznenadimo i dođemo do još jedne pobjede i ostvarimo još jedan veliki uspjeh", izjavila je Radonjić.

Živaljević kazala je da je Crna Gora zasluženo prošla u osminu finala, kao i da mogu da igraju sa svakim.

"Svi smo zadovoljni, te dvije pobjede jako bitne za nas, za naše samopouzdanje, pokazale smo da pripadamo ovdje i da možemo da igramo protiv svakoga. Očekuje nas utakmica protiv Italije koja je vrlo kvalitetna ekipa, mada i ove dosada što smo pobjeđivale, bile su istog tog nivoa, sa igračima koji igraju u elitnim evropskim klubovima. Ipak pokazale smo da ništa nije nemoguće, jer imamo nevjerovatnu atmosferu u ekipi, sve smo kao jedna, tako da idemo na pobjedu i večeras", kazala je Živaljević.

Bolji iz večerašnjeg duela u četvrtfinalu sastaće se sa Francuskom koja je ostvarila sve tri pobjede u grupi.

Crnogorske košarkašice grupnu fazu takmičenja završile su učinkom od dvije pobjede i porazom.

Na otvaranju je savladana Grčka 74:69, uslijedio je poraz od Španije 78:57, pa nova pobjeda nad Letonijom 61:58.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније