Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V.

14. 05. 2018. 12:37 >> 12:32

NJEGOŠEV PARK

Red bull turnir u basketu 19. maja

Turnir u basketu tri na tri "Red bull reign" biće održan u podgoričkom Njegoševom parku 19. maja.

 

Organizatori su saopštili da će za razliku od prošlogodišnjeg turnira, ovaj put biti promijenjena pravila - utakmice će trajati po osam minuta i igraće se do 21 poena, osim velikog finala koje će se igrati do isteka osam minuta.

Na turniru u Podgorici 19. maja nastupiće 16 ekipa

"Kada je prošlogodišnji pobjednik crnogorskog izdanja Red Bull Reign turnira u basketu “3 na 3” otputovao na finalni turnir u Vašington, bilo je izvjesnog straha kako će se momci iz ekipe Jokatore snaći u paklenoj konkurenciji u postojbini košarke. Ispostavilo se, međutim, da je strah bio bezrazložan. Ne samo da su Aleksandar Jović i drugovi, dostojanstveno predstavili Crnu Goru i pružili fantastične partije, već su izborili i nastup u velikom finalu, u kojem su, poslije velike borbe, poraženi od domaće selekcije SAD sa 14:10", saopštili su organizatori.

Prošlogodišnji kapiten Jokatorea nastupiće i na predstojećem turniru, ali s obzirom na izmijenjeni sastav ekipe, promijenjeno je i ime - Jovićeva ekipa 'Dangerous' jedna je od prvih 16 koje su se prijavile za turnir i tako stekle pravo učešća.

A sam Jović napominje koliko su turniri u basketu “3 na 3” značajni, s obzirom na to da će se takva košarka naći i na programu Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

“Odlično je što se organizuje veliki broj 3x3 turnira kod nas, to je postao olimpijski sport i samim tim je veće interesovanje. Smatram da imamo ekipa koje, uz podršku sponzora, posjeduju potencijal za najveće domete. Ali, primarni cilj je da veliki broj dječaka i djevojčica zavoli igru pod obručima i više vremena provodi na sportskim terenima, jer u zdravom (sportskom) tijelu gradi se i zdrav duh”, kaže Jović.

I pobjednik ovogodišnjeg turnira u Podgorici nastupiće na finalnom turniru u Americi, pa će iskustvo našeg prošlogodišnjeg predstavnika sigurno svima dobro doći.

“Finalni turnir Red Bulla u Vašingtonu je veoma lijepo iskustvo, takmičenje je organizovano na veoma visokom nivou, vodilo se računa o svakom detalju. Učestvovalo je 16 timova, pobjednika turnira u svojim zemljama. Sve ekipe su bile odlično spremne i željele pobjedu, a na mene je najveći utisak ostavila ekipa Australije, koju smo savladali u polufinalu. Ali, takođe je bilo interesatno odmjeriti snage sa momcima iz Južne Koreje, Čilea, Kuvajta”, navodi Jović.

Finale je, ipak, posebna priča, ali i pokazatelj koliko igrači moraju biti spremni da bi na “Red Bull vladavini” došli do samog kraja.

“U finalu smo se sastali sa favoritom, ekipom SAD, koju smo pobijedili u grupi, ali posle 11 odigranih mečeva tog dana, ponestalo je snage, šut nas nije služio, i uz nekoliko “domaćinskih sudijskih odluka” Amerikanci su nas savladali. Zbog toga je moj savjet za narednog predstavnika naše zemlje na turniru u SAD - rasporediti snage pravilno do kraja. A u tom slučaju, nadam se da će naša ekipa napraviti taj korak više, jer i te kako imamo kvaliteta”, zaključio je Jović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније