Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 09. 2014. 10:23 >> 10:25

U OKTOBRU

Počinje prva crnogorska Basket liga

U oktobru ove godine, u organizaciji Košarkaškog centra Gimnazija iz Podgorice, počeće prva, doduše nezvanična, crnogorska liga u basketu tri na tri!

 

Organizator te lige, Dejan Caković kazao je da se odlučio za organizovanje takmičenja zbog skorog prijema basketa tri na tri u olimpijsku porodicu i njegove sve veće popularnosti u našoj zemlji.

„Odlučili smo se na dodatne aktivnosti za još veću popularizaciju tog prelijepog sporta. U toku su prijave za ligu koja se po prvi put održava na ovim prostorima. S obzirom da je ovog ljeta organizovan veliki broj turnira u basketu po crnogorskim gradovima - Cetinje, Plužine, Kolašin, Berane, Pljevlja, Podgorica. Odlučili smo da crnogorskim basketašima omogućimo ligu koja će trajati cijele sezone. Liga će se striktno igrati po FIBA pravilima. Biće standardnog dvokružnog bod sistema i plej-of“, kazao je Caković za Košarka.me.

U ligi ne mogu učestvovati igrači koji igraju ABA i Prvu crnogorsku ligu, a svaka ekipa može registrovati najviše dva igrača koji igraju Drugu crnogorsku ligu.

Caković je rekao da će zbog loše finansijske situacije u zemlji, odlučili da liga bude finansijski pristupačna svima.

„Ekipe koje se budu vodile kao domaćini snosiće troškove organizacije utakmice u iznosu od 12 eura, a ekipe koje se budu vodile kao gost, neće imati nikakvih troškova. Takođe, odlučili smo da izađemo u susret ekipama koje nisu iz Podgorice, koje će moći jednom mjesečno da dolaze i da igraju 4 kola u jednom danu, naravno ukoliko im takav aranžman bude odgovarao. Za sada vlada veliko interesovanje za ligua, a pored standardnih podgoričkih ekipa, prijavile su se i ekipe iz Budve, Cetinja, Nikšića, Pljevalja, Plužina i Danilovgrada'', dodao je on.

Caković, koji je do kraja godine najavio i postavljanje mekše podloge u ''balonu'' iza podgoričke Gimnazije gdje će se igrati mečevi Basket lige, na kraju je kazao da prijave traju do kraja septembra, dok će liga početi u oktobru.

Za više informacija možete se obratiti na Fejsbuk stranici Košarkaškog centra Gimnazija ili na telefon 067 882 529.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније