Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V.

03. 06. 2017. 09:40 >> 09:17

BASKET TRI NA TRI

"Jokatore" na turniru u Vašingtonu

Predstavnici Crne Gore na završnom turniru Red bull reign u Vašingtonu biće ekipa “Jokatore” koju čine Aleksandar Jović, Aleksandar Dobrović, Nemanja Gavranić i Miloš Radović, koji su nakon velike borbe savladali “Podgorica tim” (Ivan Knežević, Stevan Jovanović, Miloš Janković i Miloš Petrović) rezultatom 11:9.

 

Organizatori su podsjetili da je prije dvije sedmice turnir prekinut prije odigranog finala, te vijećanja o njegovom ishodu, a da je juče konačno odigrano finale.

Meč je bolje počeo poraženi finalista predvođen sjajnom igrom kapitena Kneževića, dok je ekipu Jokatorea je u igri držao Gavranić sa nekoliko pogođenih šuteva. U neizvjesnoj završnici momci iz Jokatorea djelovali su svježije, te uspjeli da neizvjesnu završnicu riješe u svoju korist.

“Počeli smo meč malo slabije nego što smo očekivali, malo smo bili u grču, vjerovatno zbog toga što nijesmo uspjeli da treniramo koliko smo željeli posljednjih dana, što zbog nekih ličnih obaveza što zbog povreda. Ipak, uspjeli smo da opravdamo ulogu favorita, što bi se reklo, "na mišiće". Mislim da smo potpuno zasluženo osvojili turnir, iako nimalo nije bilo lako, sve ekipe su bile odlične, pogotovo momci u finalu koji su igrali fantastično. Nama je ta pauza čak i dobro došla, ljepše je igrati finale odmoran. Sve u svemu, turnir je završen onako kako je i trebalo, prezadovoljni smo i nadam se da ćemo na lijep način predstaviti crnogorski basket u Vašingtonu”, izjavio je kapiten pobjedničke ekipe, Aleksandar Jović.

Organizatori su saopštili da je na turniru Red Bull Reign u Podgorici viđena sjajna košarka, te veliki broj poena i atraktivnih poteza, što je i poenta sistema "za koš više" po kojem se turnir i igra u svijetu. Ekipe su bile veoma raznovrsne, imali smo privilegiju da gledamo nekadašnje profesionalne košarkaše, koji su plijenili svojim iskustvom, uživali smo u atraktivnim potezima nekih od, djeluje gotovo sigurno, budućih lidera ovog sporta u Crnoj Gori, a najviše je bilo onih čija je vjerovatno najveća zasluga što su tribine Njegoševog parka cijelog dana bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

“Počeli smo dobro, stvarali smo prednost pod košem, natjerali protivnike da brzo naprave veliki broj faulova i tako ispune bonus. Kasnije smo, nažalost, promašili neke važne šuteve, koji bi nam donijeli pobjedu. Čestitam ekipi Jokatorea, želim im svu sreću u daljem takmičenju”, rekao je nakon finala kapiten Podgorica tima, Ivan Knežević.

Pored finalista, posebno su se istakle ekipe Time Out (Bar), Blok 5 (Podgorica) i Nik basket (Nikšić), a sve tri su ispale na korak od finala, u polufinalnoj grupi.

“Veliko finale turnira Red Bull Reign održaće se 15. septembra u Vašingtonu. Osim ekipe Jokatorea, u Vašingtonu će nastupiti i predstavnici zemlje domaćina SAD, zatim Argentine, Holandije, Južne Afrike, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Čilea, Filipina, Turske, Indonezije, Rumunije, Libana, Srbije, Australije i Kuvajta”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније