Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B. Višnjić

02. 09. 2017. 15:41 >> 15:40
27

EUROBASKET

"Crveni" razbili Mađarsku!

Košarkaška reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je slavila protiv Mađarske u drugom kolu Eurobasketa 72:48 (14:11, 25:18, 21:11, 12:8).

 

"Crveni" su se pored početnog grča brzo zaboravili katastrofalni poraz od Španije, i današnjim trijumfom napravili veliki korak ka gotovo sigurnom plasmanu u osminu finala.

Najefikasniji u našem timu bili su centri Nikola Vučević i Bojan Dubljević koji su postigli po 13 poena. Odličnu partiju odigrao je i Đurišić koji je svih devet poena dao u prvom poluvremenu.

Ključnu ulogu u današnjem meču odigrala je naša klupa. Odlične role su imali Ivanović (deset poena), Pavlićević dvije važne trojke, kao i Vranješ koji je ubacio devet poena.

Jedina briga pred naredni duel koji ćemo odigrati Hrvatskom u ponedjeljak od 16:45, jeste povreda Rajsa, koji je napustio parket nakon nezgodnog doskoka u trećoj četvrtini.

Vojvoda je bio jedini raspoloženi za igru kod Mađara i ujedno najefikasniji igrač na meču sa 20 poena. Ipak smo ga mnogo bolje čuvali u drugom poluvremenu kada je ubacio svega pet poena.

Iako smo nervozno počeli utakmicu, "mršava" igra je bila dovoljna za plus tri nakon prve četvrine. U nastavku smo zaigrali mnogo organizovanije uz odlične role Ivanovića koji je u drugom periodu igre ubacio osam poena uz tri asistencije. Đurišić je bio najraspoloženiji za igru postigavši devet koševa, ali je brzo napravio tri lične. Vučević je dosta sigurno čuvao naš obruč a stigao je da ubaci i osam poena.

Kod Mađara je nakon dvije četvrtine ubjedljivo najbolji Vojvoda koji nam je ubacio 15 poena, ali smo dobro čuvali njihovog najboljeg igrača Hangu kome smo dozvolili samo četiri poena uz šest promašenih šuteva. Mađari su pogodili samo jednu trojku iz čak 13 pokušaja, dok su naši postigli 4 iz 14 pokušaja.

Ključnu ulogu u prvom poluvremenu odigrala je naša klupa. Rezervni igrači su ubacili čak 22 poena, dok su njihove kolege s klupe Mađarske dali svega deset koševa.

U nastavku meča ubacili smo u veću brzinu. Bili smo sigurni van linije za tri poena, pa su trojke redom pogađali Pavlićević, Dubljević, Vranješ, a Vučević je mučio mađarske centre igrom na niskom postu. Na kraju trećeg perioda smo faktički već riješili meč nakon odličnog šuta Vranješa za plus 20.

 

U četvrtoj četvrtini prednost nije dolazila u pitanje. Nastavili smo stabilno u napadu a Mađarima prve poene dozvolili nakon tri i po minuta igre.

Tok meča:

Prva četvrtina:

Prve poene za Crnu Goru postigao je Đurišić nakon asistencije Rajsa. Prve poene za Mađare postigao je Hanga nakon dva i po minuta u prvoj četvrtini. Iako je njegov nastup bio neizvjestan, najbolji igrač Mađarske ipak nastupa na današnjem meču.  Na početku meča se mučimo s organizacijom napada, teško dolazimo da izrađenih šuteva. Nakon četiri minuta postignuta ukupno četiri poena s obje strane. Đurišić pogađa trojku nakon što je prethodno promašio šut van linije 6,75. Vučević je siguran pod našim košem, a takođe i na niskom postu protivnika. Oba puta je iznudio faul protivničkih igrača. Odlična igra naših u drugom dijelu prve četvrtine. Lopta ide uglavnom na centre, a raspoloženom Đurišiću se priključio kapiten Dubljević. ŽIako je promašio tri šuta, Rajs ima dvije asistencije i tri skoka, ali već dva faula. Prvu četvrtinu smo završili sa plus tri, iako smo u dva navrata imali prednost od sedam koševa. Najefikasniji u našem timu nakon prvog perioda su Đurišić sa šest i Dubljević koji je ubacio četiri poena.

 Druga četvrtina:

Mađari prilaze na poen zaostatka na samom startu četvrtine nakon koša Vojvode, ali Pavlićević trojkom povećava prednost na četiri poena. Dubljević odlazi na klupu nakon dvije lične. I dalji fali "tečnosti" u našoj igri. Sjanu rolu u drugoj četvrtini imaju Todorović i Ivanović. Đurišić nas poenima nakon skoka u napadu vodi na plus šest na pet minuta do kraja, ali u idućem napadu pravi treći faul. Nakon tehničke greške Elingsfelda ponovo odlazimo na plus sedam treći put na meču. Trojka Ivanovića za plus deset. Vojvoda odmah vraća trojku za svoj 11 poen. Vučević pogađa na asistenciju Rajsa za plus devet na dva i po minuta do kraja četvrtine. Rajs odmah u narednom napadu Mađara pravi treći faul i odlazi na klupu. Ivanović pogađa otvoren šut za plus devet.

Naš plej ima već osam poena (sve postigao u drugoj četvrtini). Đurišić nas nakon pogođenog jednog od dva bacanja vodi na plus deset na minut i 52 sekunde do kraja poluvremena. Mađari ponovo prave probleme u skoku u napadu kao protiv Hrvata. Vranješ odmah nakon ulaska u igru trojkom nas vodi na plus 12. Poluvrijeme smo završili s plus deset nakon dva pogođena bacanja Mađara.

Treća četvrtina:

Mađari postižu prve poene u drugom poluvremenu nakon otvorenog šuta Vitmana, ali u narednom napadu kapiten Dubljević pogađa trojku za plus 11. Pavlićević u trećem minutu nastavka postiže svoju drugu trojku na meču za najveću prednost naših na meču (+14). Todorović je morao da napusti igru nakon povrede prsta. Hanga pogađa prvu trojku na meču u 24. minutu. Mađari poenima Hange sa bacanja i Vojvode smanjuju prednost na deset poena. Rajs postiže prve poene na meču u 28. minutu za plus 16. Šehović nakon kontre i odličnog pasa Vučevića dovodi naše na plus 18. U narednom napadu Vojvoda pogađa trojku. Rajs se nakon poena iz prodora i nezgodnog doskoka požalio na povredu. Vranješ iz nemoguće pozicije pogađa trojku za plus 20 na kraju trećeg perioda igre.

Četvrta četvrtina:

Nastavljamo gdje smo stali. Šehović postiže prve poene nakon odlične asistencije Barovića za plus 22. Odličnim polaganjem Ivanovića odlazimo na plus 26. Mađari nakon tri i po minuta postižu prvi koš u posljednjem periodu igre. Barović odlično blokira Perla. Dva uzastopna koša Dubljevića za ogromnih 28 koševa prednosti. Todorović je ponovo na parketu. Povreda vjerovatno nije ozbiljnije prirode. Dubljević teroriše protivničke centre na niskom postu. Iako je bio starter protiv Španije, prve minute na meču dobija i Radončić pred kraja meča na minut i po do kraja. Kraj meča. Crna Gora ubjedljiva.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније