Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ Agencije ]

24. 06. 2016. 11:55 >> 11:39

NBA DRAFT

Simons prvi pik, Mega ušla u istoriju

Košarkaš Univerziteta LSU Ben Simons Filadelfija je izabrala sinoć kao prvog pika na NBA draftu.

 

Simons je na koledžu je prosečno postizao 19,2 poena, imao 11,8 skokova i 4,8 asistencija.

Drugi pik je Brendon Ingram, nisko krilo sa Djuka koji će u Lejkerse, Dželejn Braun NBAkarijeru počeće u Bostonu, Dragan Bender u Finiks, a prvih pet je kompletirao plejmejker Kris Dan, koga je izabrala Minesota.

Član Mege, Ivica Zubac, izabran je kao 32. pik (Los Anđeles Lejkersa), dok je njegovog saigrač Rada Zagoorca kao 35. pika izabrao Boston i peoslijedio u Memfis.

Od košarkaša abaligaša iz Sremske Mitrovice najbolje je prošao Timoti Luvalu, koga je kao 24. pika u prvoj rundi izabrala Filadelfija.

Mega je tako postala prvi klub u istoriji NBA lige koji je drugi put na draftu imao trojicu izabranih igrača.

Prvi put Mega je 2014. godine imala trojicu igrača, Nikolu Jokića, koji je bio 41. pik, Vasilija Micića na 52. mestu i Nemanju Dangubića kao 54. pika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније