Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Sport.ba ]

05. 04. 2016. 10:37 >> 11:15
1

KK BOSNA

Boša prije 37 godina na krovu Evrope

Košarkaški klub Bosna je na današnji dan 1979. godine u francuskom Grenoblu ostvarila istorijski rezultat pobjedom nad italijanskom ekipom Emerson.

 

Sarajevska ekipa na čelu sa Bogdanom Tanjevićem stigla je do titule prvaka Evrope što je i dan danas najbolji rezultat klupske košarke u BiH. To je prva titula evropskog prvaka koju je osvojio neki klub iz bivše Jugoslavije.

Popularni studenti protiv Emersona slavili su sa tri poena razlike, 96:93.

Za Bosnu su tada nastupali Delibašić, Đogić, Izić, Hadžić, Benaček, Bosiočić, Pešić i Radovanović. Pehar je podigao tadašnji kapiten KK Bosna, Žarko Varajić. Nikšićanin Varajić je obilježio to finale ubacivši nestvarnih 45 koševa, s obzirom da u tom periodu nijesu postojale trojke.

Utakmica u Grenoblu igrala se pred 12.000 navijača, a u videu možete pogledati neke od najboljih trenutaka iz te istorijske večeri sarajevskog kluba.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније