Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ R.B. ]

02. 10. 2021. 18:50 >> 18:53

TANJEVIĆ OCIJENIO

Crnogorska košarka se održala i razvila

Crnogorska košarka u novijem vremenu uspjela je, ne samo da se održi, već i da se razvije, kazao je predsjednik Udruženja košarkaških trenera Crne Gore Bogdan Tanjević.

On je, upoređujući iskustva radeći u Košarkaškim savezima Italije i Crne Gore, kazao da u italijanskoj asocijaciji radi skoro 150 ljudi, a u crnogorskom manje od deset.

Prema njegovim riječima razlika u budžetu iznosi skoro 40 puta, a da Crna Gora ima devet mlađih selekcija koje igraju na međunarodnoj sceni, jednu više od Italije.

Tanjević je, govoreći na košarkaškom seminaru za trenere u Podgorici, kazao da će mladi treneri od eminentnih predavača imati priliku da čuju savjet i vide praktičnu nastava i teorijsku pripremu.

"Ponovo smo tu, prošle godine smo odradili preko interneta zbog pandemije koronavirusa. Kao i obično tu su sjajni treneri, kolege koji su odradili jedan ogroman posao. Sa nama je i kadetska reprezentacija koja odrađuje sjajan posao u pokazivanju vježbi", poručio je Bogdan Tanjević.

Prvi selektor Crne Gore, Duško Vujošević kazao je da kada je bio mlad trener išao je na seminare da vidi jednu akciju i čuje jednu rečenicu.

"Cijelo vrijeme sam bio koncentrisan, ali to mi je bila neka ambicija, da čujem nešto što bih mogao da ugradim u svoj koncept rada sa igračima. Mislim da na ovom seminaru treneri imaju šansu da čuju stvari koje su obojene iskustvom, autentične", kazao je Vujošević.

Pored Vujoševića i Tanjevića, predavači na seminaru su i Zmago Sagadin i Oktaj Mahmuti, kao i Vladimir Koprivica i Nenad Trunić.

Sagadin je istakao da crnogorska košarka napreduje i da to pokazuje i nastup tri kluba u ABA ligi.

Prema riječima Vladimira Koprivice, seminar je uvijek šansa da se razmijene ideje.

"Što se tiče mog dijela, mislim da kondicioni treneri nigdje nijesu važniji bez u kondiciji. Uvijek je bilo tako i to se iz košarke prelilo na druge sportove. Teme vezane za kondiciju pojavljuju se sve češće na ovim seminarima i nadam se da će biti koristi od toga", poručio je Vladimir Koprivica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније