Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

03. 01. 2016. 08:53 >> 08:50

RATKO VARDA

Izabrao Sutjesku zbog trenera i izazova

Susret košarkaša Sutjeske sa ABA ligom bio je težak za nikšićki tim. Nikšićani su relativno kasno ''upali'' u Jadransku ligu, pa trener Dubljević i njegovi saradnici nisu bili u mogućnosti da sprovedu pripreme na željeni način, niti je bilo previše vremena za detaljnu selekciju tima prije početka sezone.

 

Zato se nakon 17 odigranih mečeva u regionalnom takmičenju ekipa iz grada pod Trebjesom nalazi na dnu tabele sa učinkom od 5 pobjeda i 12 poraza i do kraja će se grčevito boriti za opstanak.

Ipak, poznat je karakter Nikšićana i njihovo odbijanje da se predaju bez borbe - uprava kluba je u toku šampionata napravila određene korekcije u timu i sada Dubljević može da računa na kvalitetne igrače, koji mogu ravnopravno da se suprotstave svima.

Prvo je umjesto Kruščića doveden crnogorski reprezentativac Aleksa Popović, a prije Nove godine ugovore su potpisali iskusni Brajon Raš i Ratko Varda, koji će debitovati protiv renomiranog protivnika - beogradskog Partizana.

Ni ''crno-bijelima'' ove sezone ''ne cvjetaju ruže'' (imaju samo pobjedu više od Sutjeske), pa njihov susret u ponedjeljak ima ogroman značaj za sudbinu oba tima u ABA ligi.

Sutjesci je tokom sezone najviše ''škripalo'' na centarskim pozicijama, a dovođenjem iskusnog Ratka Varde, koji je profesionalnu karijeru počeo davne 1995. godine upravo u Partizanu, gdje se i igrački afirmisao, u crnogorskom klubu se nadaju da u reketu više neće biti problema.

''Moja želja je jasna - da karijeru završim u klubu gdje sam i počeo - Partizanu. Međutim, iz tog kluba poziv nikako da stigne, pa sam se zainatio da ću košarku igrati sve dok do toga ne dođe'', kazao je Varda za Portal Košarka.me.

On je dodao da je Sutjesku i Nikšić izabrao iz dva razloga.

“Prvi je što se dugo poznajem sa trenerom Dubljevićem, još od početka igračkih dana, a drugi je što volim izazove i želim da pomognem klubu da izađe iz aktuelne situacije'', nastavlja 213 centimetara visoki centar.

Subina je htjela da Varda za Sutjesku debituje upravo protiv Partizana, 4. januara u 21 sat, a eventualni trijumf Nikšićana u tom susretu bi Beograđanima dodatno pogoršao već dovoljno loše stanje na tabeli.

''Partizan je samog sebe doveo u ovakvu situaciju nekim pogrešnim odlukama, ali ne treba ići toliko daleko i govoriti kako će poraženi iz ove utakmice biti osuđen na bilo šta. Ima još devet kola do kraja, svi klubovi od 6. do 14. mjesta su na dvije pobjede distance, tako da su sve opcije na stolu i ima još dosta da se igra. Partizan će ići na pobjedu kako bi ostvario što bolji plasman, Sutjeska i ja ćemo dati sve od sebe u borbi za naše ciljeve, pa ko pobijedi, pobijedi'', zaključuje Varda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније