Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

26. 03. 2024. 18:32 >> 18:32

ODLUKA SAVEZA

Bez kazne za Aćerbija zbog rasizma

Italijanski fudbaler i igrač Intera Franćesko Aćerbi, optužen za rasističku uvredu od strane igrača Napolija Huana Hezusa, nije kažnjen uslijed nedostatka ubjedljivih dokaza, saopštio je danas Fudbalski savez Italije.

"S obzirom da nije postignut minimalni nivo sigurnosti u pogledu diskriminatornog sadržaja, odlučeno je da sankcije predviđene članom 28 Kodeksa sportske pravde ne primjenjuju", navodi se u saopštenju saveza.

Aćerbi je mogao da bude kažnjen sa 10 mečeva suspenzije, što bi okončalo njegovu sezonu i dovelo u pitanje njegovo učešće na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ovog leta.

Toko utakmice 29. kola Serije A između Intera i Napolija 17. marta, fudbaler Napolija Huan Hesus je prijavio glavnom sudiji meča da mu je Aćerbi uputio rasističku uvredu.

"Aćerbijevi komentari ne odgovaraju stvarnosti i onome što je rekao. Moramo da borimo protiv rasizma", napisao je Hesus na društvenim mrežama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније