Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

20. 03. 2024. 09:32 >> 10:14

BELGIJANAC UŽIVA U PENZIJI

Eden Azar: Ne želim da izgledam kao Pepa prase

Kada je 2019. godine stigao u Real za 100 miliona eura, činilo se da je to savršen spoj.

Eden Azar je godinama bio jedan od najboljih igrača Premijer lige, blistao u dresu Čelsija, pa se niko nije začudio zašto je Florentino Peres toliko iskeširao za momka u posljednjoj godini ugovora.

Na njegovom predstavljanju na "Santjago Bernabeuu" pojavilo se 50.000 navijača, rekao je da je sanjao o igranju za Real otkada je bio dijete, da mu je oduvijek tadašnji trener Zinedin Zidan oduvijek bio idol...

Sve se, međutim, pretvorilo u košmar. Azar je na pripreme došao sa primjetnim stomakom i nikada se nije izborio za važnu ulogu u dresu "kraljevskog kluba".

Prošlog ljeta je godinu prije isteka raskinuo ugovor sa Realom sa etiketom najgoreg pojačanja u istoriji najvećeg kluba na svijetu, a prije pet mjeseci objavio da je završio karijeru sa svega 32 godine.

Od tada je Azar više puta bio u centru pažnje, jer često daje veoma zanimljive intervjue.

Na predstavljaju terena nazvanog po njemu u trening kampu Lila, sa kojim je bio šampion Francuske 2011. godine, igračima je uz osmijeh poručio da ne trče i ne idu u teretanu, već da samo igraju fudbala, a sada je za engleski "Standard" pričao o svemu kroz šta je prošao.

I to bez trunke tuge, sa osmijehom.

"Nije mi bilo teško da donesem odluku o povlačenju. Imao sam mnogo povreda, zbog toga i ne žalim", rekao je Azar.

Imao je ponude iz Belgije, SAD i Saudijske Arabije, ali ih je sve odbio. Ostao je da živi u Madridu, gdje mu djeca idu u školu.

"Uživam u penziji. Fudbal mi pomalo nedostaje, pogotovo druženje sa momcima u svlačionici, ali sada mogu da radim šta hoću. Imam djecu s kojom provodim vrijeme, a mogu da odem do Belgije da vidim braću i prijatelje".

Azar će 9. juna ponovo kročiti na mjesto gdje ga obožavaju - "Stamford bridž", kako bi igrao na manifestaciji UNICEF-a "Soccer Aid". Igraće za Tim svijeta, na suprotnoj strani biće Engleska, koju će voditi njegov dugogodišnji saigrač Frank Lampard.

Za taj meč će se posebno spremati zbog zanimljivog razloga.

"Ne želim da izgledam kao Pepa prase", rekao je Azar uz osmijeh.

"Zbog toga igram tenis, padel, malo trčim i igram fudbal sa prijateljima. To će biti samo prijateljska utakmica, ali kad god igram želim da pobijedim. U timu će biti nekoliko mojih bivših saigrača i dobrih drugova. Nadam se da ćemo se zabaviti, dati dosta golova i učiniti navijače srećnim".

Iako je njegova avantura u Realu pretvorena u košmar, ni u jednom trenutku nije zažalio.

"To je bio moj san. I dalje to mogu da kažem, iako nije sve dobro ispalo zbog povreda i raznih drugih stvari. Kada se osvrnem i vidim sebe u bijelom dresu Real Madrida, osjetim ponos".

Najljepše su, ipak, emocije iz dresa "plavaca", sa kojima je dva puta osvojio Premijer ligu i proglašen za najboljeg igrača 2015. godine.

"Proveo sam sedam godina tamo. To su najljepša sjećanja iz moje karijere. Najbolja sezona mi je bila druga, kada smo sa Žozeom Murinjom osvojili titulu i Liga kup. Menadžer je bio gospodin Specijalni, teško je opisati kako smo se dobro osjećali nakon mečeva".

Iako je završio karijeru želi da ostane u fudbalu.

"Ne znam šta me čeka. Ne vjerujem da ću voditi ijedan profesionalni tim, ali mislim da bih mogao da treniram djecu. Imam svoju djecu i želim da ih naučim kako da igraju fudbal, ali i drugu", zaključio je bivši kapiten Belgije, za koju je odigrao 126 utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније