Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

15. 02. 2024. 12:46 >> 12:47
1
Čitaj mi:

PETKOVIĆ GA NAZVAO KLOVNOM

Jarni dobio otkaz u hrvatskoj reprezentaciji zbog izjave da navija za Betis protiv Dinama

Proslavljeni hrvatski fudbaler i selektor U17 reprezentacije Rober Jarni dobio je danas otkaz na tu funkciju zbog izjave da će u utakmici Lige konferencija navijati za španski Betis protiv zagrebačkog Dinama.

U HNS-u su reagovali odmah i Jarnom uručili otkaz.

"Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora HNS, Robert Jarni razriješen je dužnosti selektora hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom takmičenju", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Jarni je u intervjuu za "Večernji list" kazao da će navijati za Betis protiv Dinama.

"Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam ko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam isto i hajdukovac u srcu", rekao je Jarni.

Kao fudbaler Jarni je nakon Hajduka igrao za Bari, Torino, Juventus, Betis, Koventri, Real Madrid, Las Palmas i Panatinaikos gdje je završip karijeru.

Bio je reprezentativac SFRJ, Hrvatske (81 meč), a igrao je i za hrvatsku futsal reprezentaciju.

Ovakva izjava izazvala je reakciju i Bruna Petkovića, zvijezdu Dinama i hrvatskog reprezentativca, koji je Jarnija nazvao "klovnom".

"Stvarno je to izjavio? Ako je tako rekao, i ako tako misli onda je on običan klovn. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klovnovi. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Evropi, a Hrvat je, to je klovn", kazao je Petković.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније