Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

20. 12. 2023. 20:16 >> 20:17
Čitaj mi:

SUPERLIGA SRBIJE

Pobjeda Partizana u "vječitom" derbiju za jesenju titulu

Fudbaleri Partizana pobijedili su večeras na svom terenu ekipu Crvene zvezde sa 2:1, u utakmici odloženog devetog kola Super lige Srbije.

Crno-bijeli su upisali 15. pobjedu od početka sezone i sa 47 bodova i kao prvi na tabeli završiće jesenji dio šampionata. Zvezda je druga sa bodom manje.

Partizan je u 171. "vječitom" derbiju poveo golovima Bibrasa Natha u 41. minutu sa penala i pogotkom Mateusa Saldanje u 66. minutu, a konačan rezultat postavio je Šerif Endiaje u 71. minutu.

Poslije prvih desetak minuta bez velikih uzbuđenja u Humskoj, Partizan je prvi zaprijetio preko Natha i Saldanje.

Zvezda je nakon toga preuzela inicijativu. Jovan Mijatović je u 26. minutu pogodio mrežu Partizana, ali je gol poništen zbog ofsajda. U 31. minutu, poslije kornera i velike gužve u kaznenom prostoru Partizana, prvo je pokušao Aleksandar Katai, a potom i Piter Olajinka, ali je njegov udarac na gol-liniji zaustavio Svetozar Marković.

Pokušao je potom i Bukari, ali u tim momentima kada je Zvezda bila opasnija i napadala, Partizan je poveo.

Milan Rodić je u šesnaestercu oborio Aranđela Stojkovića, a sudija Nenad Minaković je poslije poziva iz VAR sobe i gledanja snimka pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je Natho koji je u 41. minutu donio vođstvo crno-bijelima.

Na početku drugog poluvremena je bilo prilika na obje strane, a u jednu od boljih je imao Zahid ali je njegov pokušaj, poslije lijepog proigravanja Saldanje, blokirao Dragović.

Dok je Zvezda pokušavala da stigne do izjednačenja, crno-bijeli su duplirali prednost u 66. minutu. Poslije lošeg ispucavanja lopte Glazera, lopta je stigla do Zahida, koji je proigrao Saldanju kojem nije bilo teško da pogodi za 2:1.

Odmah poslije gola Partizana, Mijatović je bio u dobroj prilici na drugoj strani, ali je Jovanović dobro intervenisao.

Zvezda se u 71. minutu vratila u igru pošto je Endiaje dobro reagovao i uklizavanjem poslije dodavanja Bukarija poslao loptu iza leđa Jovanovića.

Crveno-bijeli su do kraja meča sve karte bacili na napad - dobro je pokušao Kanga iz slobodnog udarca, potom je Mijatoviću poništen još jedan gol zbog ofsajda i na kraju je Katai u 98. minutu promašio posljednju šansu za Zvezdu.

Partizan će u prvom kolu poslije zimske pauze, početkom februara, gostovati Javoru, dok će Crvena zvezda dočekati Voždovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније