Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

30. 11. 2023. 16:58 >> 17:04

NEOBIČAN PODATAK

Arnautović postavio rekord: Razmak između dva gola u LŠ skoro 13 godina

Austrijski reprezentativac i fudbaler Intera Marko Arnautović postavio je juče jedan neobičan rekord.

On je u 51. minutu zatresao mrežu Benfike i nagovjsestio povratak Intera nakon što s "neroazuri" gubili 3:0 na poluvremenu (meč završen 3:3).

Međutim nije sam gol toliko specijalan koliko vrijeme između dva gola koja je Austrijanac postizao u najelitinijem fudbalskom takmičenju.

Prije sinoćnjeg pogotka Arnautović je zadnji gol u Ligi šampiona postigao prije skoro 13 godina, odnosno tačno 4.740 dana.

Tada je kao igrač Verdera postigao gol upravo protiv Intera (čiji je dres nosio sezonu prije te) u pobjedi ekipe iz Bremena od 3:0. To je bio tada njegov drugi gol u Ligi šampiona jer je prethodno dao gol i protiv Tventea, čiji je dres isto nosio, gdje je i počeo svoju seniorsku karijeru.

Arnautovič je igrao za mlađe kategorije Austrije i Rapida iz Beča, prije nego je debitovao u seniorskom fudbalu kao fudbaler Tventea.

Potom je igrao za Inter kao pozajmljen fudbaler, pa Verderd, Stouk, Vest Hem, Šangaj Port, Bolonju, i sada je ponovo fudbaler Intera i to ponovo kao pozajemljen fudbaler.

Dres Austrije je nosio 111 puta i postigao je 36 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније