Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В.

20. 11. 2023. 23:17 >> 23:20

"AZURI" ĆE BRANITI TITULU

Italija, Slovenija i Češka idu na EP

Fudbalske reprezentacije Italije, Slovenije i Češke izborile su večeras plasman na Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Njemačkoj.

Aktuelni evropski prvak, Italija je igrala bez golova protiv Ukrajine u Leverkuzenu, u direktnom okršaju za odlazak na Euro.

"Azurima" je bod bio dovoljan za plasman na šampionat. Italija i Ukrajina imaju isti broj bodova, po 14, ali je Italija na šampionat Evrope otišla zbog boljeg međusobnog skora.

Italija će na žrijebu biti u četvrtom šeširu.

U još jednom direktnom okrršaju, Slovenija je, savladala Kazahstan 2:1 i tako se drugi put u istoriji plasirala na Euro.

Slovenci su poveli u 41. minutu golom Šeška, Kazahstan je poravnoa na startu nastavka pogotkom Orzova, da bi heroj Slovenije postao Verbič u 86. minutu.

Slovenci su obezbijedila drugo mjesto u Grupi H sa 22 boda, dok Kazahstan ostao treći sa 18.

Česi su na domaćem terenu ubjedljivo pobijedili Moldaviju (3:0), a strijelci su bili Doudera, Čori i Souček.

Česi su na kraju završili sa istim brojem bodova kao Albanija, ali su frugi zbog lošeg međusobnog skora.

Sjeverna Makedonija i Engleska su u Skoplju remizirali (1:1). Domaćin je vodio golom Bardija, a remi je potpisao Kejn. Englezi su ranije obezbijedili plasman na EP.

Takođe, večeras je Finska na gostovanju sa 2:1 pobijedila Farska Ostrva, dok je Sjeverna Irska s 2:0 slavila protiv Danske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније