Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

24. 03. 2023. 22:54 >> 23:01

KVALIFIKACIJE ZA EP

Fudbaleri Srbije pobijedili Litvaniju

Fudbaleri Srbije pobijedili su večeras u Beogradu selekciju Litvanije sa 2:0, u meču prvog kola Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Strijelci za Srbiju bili su Dušan Tadić u 16. i Dušan Vlahović u 53. minutu.

U narednom kolu, Srbija će u ponedjeljak gostovati Crnoj Gori.

Srbija je povela u 16. minutu golom Dušana Tadića. Kostić je dobro prošao po desnoj strani, poslao povratnu loptu u šesnaesterac, a Tadić je preciznim udarcem lijevom nogom iz prve zatresao mrežu.

Tadić je večeras upisao 95. nastup u dresu reprezentacije i izbio je na četvrto mjesto na listi po broju odigranih utakmica.

Litvanija je u 28. minutu imala priliku za izjednačenje, šutirao je iz okreta Paulauskas ali je lopta za malo otišla pored gola.

Samo minut kasnije priliku je na drugoj strani imala Srbija, ali je udarac Vlahovića glavom otišao preko gola.

U 34. minutu loptu je na ivici šesnaesterca primio Mitrović, prevario dva igrača, šutirao u dalji ugao ali je njegov udarac izblokiran. U nastavku akcije šutirao je Živković, a lopta se od Grujića odbila i pogodila stativu.

Srbija je u 53. minutu duplirala prednost golom Dušana Vlahovića. Mitrović je dodao loptu do Tadića, ovaj u pravom trenutku proigrao Vlahovića koji je udarcem lijevom nogom precizno poslao loptu pod prečku.

Filip Kostić je u 65. minutu uspio da zatrese mrežu golmana Barkutasa, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

U 75. minutu udarac je oprobao Sergej Milinković-Savić, ali je dobro reagovao golman Litvanije.

Do kraja meča Srbija je kontrolisala dešavanje na terenu, i sigurnom igrom privela utakmicu kraju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније