Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

27. 02. 2023. 10:45 >> 10:39

DEBITUJE 24. MARTA PROTIV KOLUMBIJE

Klinsman imenovan za selektora Južne Koreje

Bivši selektor Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država, Njemac Jirgen Klinsman imenovan je za selektora Južne Koreje, saopštio je danas tamošnji fudbalski savez.

Klinsman će naredne sedmice doputovati u Seul, a na klupi Južne Koreje će debitovati u prijateljskoj utakmici protiv Kolumbije 24. marta, navela je Južnokorejska fudbalska federacija.

Njemački trener je zamijenio Portugalca Paula Benta, koji je Južnu Koreju vodio do osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je ta selekcija poražena od Brazila.

Klinsman je posljednji angažman imao u Herti, a klub iz Berlina je napustio početkom 2020. godine poslije samo deset nedjelja, navodeći kao razlog nedostatak podrške.

Jirgen Klinsman (58) je vodio Njemačku do polufinala Svjetskog prvenstva 2006. godine gdje je na domaćem terenu poražen od Italije, a potom je na Mundijalu u Brazilu 2014. godine sa selekcijom SAD stigao do osmine finala.

Sada će mu zadatak biti da sa Južnom Korejom obezbijedi mjesto na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније