Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

13. 11. 2023. 11:57 >> 11:57

NjEMAČKI TRENER

Klinsman obećao navijačima Južne Koreje trofej na Kupu Azije

Selektor fudbalske reprezentacije Južne Koreje Jirgen Klinsman obećao je danas navijačima da će prekinuti "sušu trofeja" tog nacionalnog tima na Kupu Azije koji se u januaru održava u Kataru.

Južna Koreja se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva 2002. kao zemlja domaćin, ali nije osvojila titulu azijskog šampiona još od 1960. godine.

Klinsman je imao promjenljive rezultate otkako je u februaru zamijenio Portugalca Paula Benta - nije upisao pobjedu u prvih pet mečeva, prije nego što je nanizao tri uzastopna trijumfa.

Njemački trener je rekao da je "ispravno" što navijači očekuju da njegov tim podigne trofej i da će prihvatiti krivicu ako to ne učine.

"Moramo da težimo najvišem cilju, a ako ga ne postignemo, kriv je trener, nema problema", rekao je on.

Klinsman je istakao da će težiti ni manje ni više nego titulu kada turnir, odložen zbog pandemije, počne u januaru.

"Želimo da odemo tamo i osvojimo Kup Azije", rekao je bivši selektor Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država.

Klinsman je bio na udaru kritika navijača i medija kada je preuzeo dužnost selektora pošto su ga optuživali da više vremena provodi u Kaliforniji nego u Južnoj Koreji.

On je svoj pristup branio time da se 70 odsto njegovih igrača nalazi u Evropi i dodao da neće mijenjati način na koji radi.

"Fudbalski savez je znao da ću ići tamo-vamo, znali da gledam na svoj rad iz međunarodne, a ne nacionalne perspektive. Ja nisam trener K-lige, ja sam trener reprezentacije", rekao je Klinsman.

Fudbaleri Južne Koreje u četvrtak počinju svoje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine utakmicom protiv Singapura na domaćem terenu, dok će pet dana kasnije gostovati Kini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније