Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 02. 2019. 20:39 >> 20:22

BOLJI OD ČELSIJA

Sitiju prvi trofej, Liga kup Engleske

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Čelsi nakon penala i regularnih 0:0 i odbranili trofej Liga kupa Engleske.

Finalisti su u meč ušli sa najjačim sastavima, željni da dođu do prvog trofeja u sezoni.

U finalu Liga kupa nije ponovljena ubjedljiva dominacija Sitija iz nedavno odigranog meča u Premijer ligi, u kojem su demolirali Čelsi sa čak 6:0, jer su "plavci" defanzivno bolje ušli u meč.

Do samog kraja utakmice igralo se veoma "tvrdo", jer nijedna ekipa nije htjela da u finalu ostane bez trofeja. Tako su pobjednika, nakon nekoliko dobrih prilika s obje strane, odlučili penali.

Prvi penal za Čelsi promašio je Žoržinjo, dok je za Siti pogodio Gindoan.

Uslijedili su golovi Aspilikuete i Emersona za Čelsi, dok je Aguero pogodio za Siti, ali je Kepa odlično odbranio Saneu, pa se u četvrtu seriju ušlo sa 2:2.

Luiz je pogodio stativu, a Sitiju je prednost donio Bernardo Silva. U posljednjoj, petoj, seriji Azar je sačuvao Čelsi, ali je Sterling ipak donio pobjedu i prvi trofej u sezoni za Siti.

Golman odbio da bude zamijenjen

Meč je obilježila i nestvarna scena, uoči izvođenja penala, kad je golman Čelsija odbio da bude zamijenjen drugim golmanom.

Kepa Arisabalaga je prvo prijavio povredu, pa je trener Mauricio Sari umjesto njega pozvao Kabaljera. Tada je Kepa odbio da izađe, pa je i Sari potpuno poludio kraj aut linije nakon reakcije svog golmana.

Sari je želio da se obračuna sa Kepom, a u tome ga je spriječio defanzivac "plavaca" Ridiger. Kepu nije zanimala reakcija trenera, već je ostao između stativa i branio penale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније