Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

13. 05. 2018. 18:42 >> 18:33

PREMIJER LIGA

Liverpul ide u LŠ, stotka Sitija

Utakmicama 38. kola, danas je završena sezona u Premijer ligi, a fudbaleri Liverpula su pobjedom nad Brajtonom od 4:0 osigurali plasman u Ligu šampionu.

Liverpul je sezonu završio na četvrtom mjestu na tabeli sa 75 bodova i naredne sezone igraće u najjačem evropskom takmičenju. S druge strane, Brajton je na 15. poziciji sa 40 osvojenih bodova.

Ekipa sa Enfilda je povela u 26. minutu golom Mohameda Salaha. To je bio 32. gol Egipćanina ove sezone, čime je postao novi rekorder Premijer lige.

Na 2:0 povisio je Dejan Lovren pogotkom glavom u 40. minutu, treći pogodak postigao je Dominik Solanke u 53, a konačan rezultat postavio je Endru Robertson pet minuta prije kraja meča.

Fudbaleri Totenhema su na svom terenu, poslije uzbudljivog meča, pobijedili Lester sa 5:4.

Po dva pogotka za Totenhem postigli su Hari Kejn i Erik Lamela, a jednom je svoju mrežu zatresao i Kristijan Fuks. Dvostruki strijelac za Lester bio je Džejmi Vardi, a mrežu domaćeg tima zatresli su i Rijad Marez i Keleči Ihenačo.

Totenhem je sezonu završio kao treći sa 77 bodova, dok je Lester na devetom mjestu sa 47.

Fudbaleri Mančester sitija su pobjedom nad Sautemptonom od 1:0 završili sezonu i stigli do brojke od 100 osvojenih bodova. Pobjedu Sitiju donio je Gabrijel Žesus u posljednjim sekundama utakmice.

Sautempton je i pored poraza izborio opstanak, pošto je Svonsi izgubio od Stouka sa 2:1 i naredne sezone igraće u Čempionšipu.

Arsenal je na oproštaju Arsena Vengera od kluba pobijedio Hadersfild u gostima sa 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Pjer Emrik Obamejang u 38. munutu.

Arsenal je šesti na tabeli sa 63 boda, dok je Hadersfild na 17. mjestu sa 37.

Minimalnom pobjedom od sezone se oprostio i Mančester junajted, koji je slavio protiv Votforda na svom terenu. Pobjedu Junajtedu donio je Markus Rašford u 34. minutu. Junajted je drugi na tabeli sa 81 bodom, a Votford na 14. mjestu sa 41.

Fudbaleri Čelsija su izgubili u gostima od Njukasla sa ubjedljivih 3:0. Čelsi je peti na tabeli sa 70 bodova, dok je Njukasl deseti sa 44.

U preostalim mečevima posljednjeg kola, Vest Hem je slavio protiv Evertona sa 3:1, Kristal Palas je sa 2:0 bio bolji od Vest Broma, dok je Bornmut pobijedio Barnli sa 2:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније