Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

31. 08. 2023. 11:06 >> 11:06

DRAGOJEVIĆ

Fokus na najmlađoj publici, ugostićemo 70 umjetnika

Direktor Međunarodnog festivala lutkarstva Davor Dragojević je istakao da je veliki jubilej - 10 godina postojanja ove manifestacije razlog za slavlje djece u Crnoj Gori, te da su se ove godine u izboru predstava fokusirali na najmlađu publiku. Festival će trajati pet dana, posjetiće nas 70 umjetnika iz pet zemalja, šest predstava će biti u zvaničnoj konkurenciji, a dvije van.

Kako je kazao Dragojević u Jutarnjem programu TVCG, festival počinje večeras predstavom "Zlatokosa" u 18 sati, a zvanično otvaranje festivala je u 20 časova.

"Pripremili smo bogat lutarski program. Besplatan je ulaz, bio i biće, i karte se ne mogu rezervisati, već svi zainteresovi moraju doći sat vremena prije predstave i stati u red za kartu. Velika sala KIC Budo Tomović u kojem se igraju predstave ima 450 mjesta, i iako je i do sada znala da bude mala za neke predstave, vjerujemo da ćemo doprijeti do najvećeg broja zainteresovanih da vide šta smo pripremili", kazao je Dragojević.

Kako je istakao, kriterijum za odabir predstava je bio njihov kvalitet, a više su se bazirali na mlađu publiku, tako da djeca od dvije i više godina moći će da uživaju zajedno sa svojim roditeljima.

"Festival je postao poznat brend Podgorice i Crne Gore, a naša publika je i najbolja publika i to su nam mnogo puta do sada posvjedočili gosti iz svijeta i okruženja. Djeca pozdrave sa iskrenim osmjesima, a mi smo tu našu publiku i edukovali kroz Gradsko pozorište i prethodnih devet festivala u kojima su učestovale pozorišne trupe iz Evrope, ali i svijeta. Imali smo goste iz svih karjev apa čak i iz Južne Amerike, Brazila, Čilea, imali smo iz i sa druge starne Kine, Izraela, tako da je sve to učinilo da imamo jednu divnu edukovanu pravu pozorišnu publiku", kazao je Dragojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније