Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Beta/M.L.B.

13. 09. 2024. 20:20 >> 20:20
Čitaj mi:

EK predstavila tri nove opcije za produženje sankcija na zamrznutu rusku imovinu

Evropska komisija (EK) predstavila je danas ambasadorima Evropske unije nove opcije za produženje sankcija na zamrznutu rusku imovinu koje su ključne da bi Grupa sedam (G7) obezbijedila kredit za Ukrajinu od 50 milijardi dolara.

Prvi predlog predviđa petogodišnje zamrzavanje ruske imovine uz reviziju na svakih 12 mjeseci, a ukidanje sankcija bi bilo moguće samo glasovima kvalifikovane većine zemalja EU.

Druga opcija predviđa da će se sankcije obnavljati jednoglasno na svakih 36 mjeseci, dok treća mogućnost sugeriše da će se sve sankcije protiv Rusije obnavljati na 36 mjeseci.

Vrijednost zamrznute ruske imovine u zemljama G7 iznosi oko 300 milijardi dolara, od kojih najveći dio drži belgijska klirinška kuća Evroklir.

Prema sadašnjim pravilima, sankcije na zamrznutu rusku imovinu moraju da se obnavljaju jednoglasno na svakih šest mjeseci, ali G7 želi da bude sigurna da režim sankcija u EU neće biti ukinut da bi obezbijedila zajam za Ukrajinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније