Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Mina [ R.B. ]

13. 07. 2024. 20:39 >> 20:39

RAT U UKRAJINI

U napadu na Harkov i Herson ubijeno pet civila

U ruskom napadu na Harkov i Herson ubijeno je pet ukrajinskih civila, saopštili su guverneri tih regiona.

"Troje ljudi je ubijeno, a petoro povrijeđeno, kao rezultat ruske agresije danas", napisao je na društvenim mrežama guverner Hersona Oleksandr Prokudin.

On je naveo da su troje žrtava 72-godišnja žena, 50-godišnja žena i 41-godišnji muškarac, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Guverner Harkovskog regiona, Oleg Sinegubov, rekao je da su u ruskim napadima na civilnu infrastrukturu, u selu Budi, ubijene dvije osobe, a 22 povrijeđene.

Selo se nalazi jugozapadno od regionalnog glavnog grada Harkova.

Ukrajinska vojska je u svom dnevnom saopštenju navela da je region Harkov, koji je u centru pažnje nove ruske ofanzive u prethodna dva mjeseca, "pod stalnim bombardovanjem neprijateljskog vazduhoplovstva".

Ruske snage prethodnih mjeseci vrše pritisak duž cijele linije fronta i polako napreduju u borbi sa ukrajinskim trupama, često nadjačanim i u ljudstvu i u oružju, koje čekaju nove isporuke oružja sa Zapada.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније