Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.B. [ Jutarnji.hr ]

23. 06. 2024. 14:09 >> 14:12
1
Čitaj mi:

PRVA DAMA UKRAJINE

Olena Zelenska: Nadam se da ću živjeti do našeg trenutka pobjede

Olena Zelenska, prva dama Ukrajine, nedavno je otkrila za medije kako se snalazi usred rata i kakav uticaj ratno stanje u kojem se nalazi njena zemlja ima na porodični život.

Prva dama Ukrajine, u nedavnom intervjuu je rekla kako je pokušavala da ostane jaka zbog svog supruga, ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, baš kao i njena djeca i drugi Ukrajinci koji su pogođeni ratom.

Progovorila je o tome da je bila "blizu toga da psihički izgori" zbog invazije ruskog predsjednika Vladimira Putina na njenu domovinu, prenosi "Dejli mejl".

Olena Zelenska otkrila je kakav je lični danak pretrpjela u posljednje dvije godine, s obzirom na to da je zbog ruske invazije bila prisiljena da živi odvojeno od supruga.

On je ostao u Kijevu, dok ona živi na drugom, tajnom mjestu sa njihovo dvoje djece.

"Postoje trenuci u kojima se osjećam kao da sam na ivici psihičkog izgaranja i shvatam da mi treba odmor od svega. Trudim se učinkovito da iskoristim svaki trenutak, jer ponekad mislimo da imamo vremena za odmor, a nemamo", rekla je u intervjuu za "Telegraf".

Takođe je opisala trenutke u kojima je znala da se budi usred noći sa crnim mislima.

"Dobro je što se to događalo noću jer me onda niko od moje djece nije vidio, a trudim se uvijek da budem njihov izvor povjerenja. Znate, djeca se uvek ugledaju na roditelje i moraju da znaju da će sve biti u redu", smatra ona. 

U svojoj ispovijesti navela je da je nekoliko puta sebi dopustila da zaplače kad je bila, kako kaže, nepodnošljivo tužna.

"To je bilo nešto što sam svjesno učinila jer znam da ponekad moram da zaronim duboko do dna kako bih pronašla snagu za dalje. Morate sebi nekad i dopustiti da se isplačete", ispričala je Zelenska.

Kako bi lakše prebrodila situaciju u kojoj se nalazi, odlučila je da ne čita vijesti pijre spavanja, a takođe sastavlja i "spisak stvari koje je smiruju".

"Dok nešto radite, ne sjedite besposleno i samo se plašite, već radite nešto korisno u tom trenutku. Nadam se da ću živjeti do ukrajinskog trenutka pobjede", poručila je prva dama Ukrajine.

Podsetimo, ova bivša scenaristkinja upoznala je svog supruga još dok je bila tinejdžerka.

Nakon toga su zajedno radili na jednoj humorističnoj seriji i ljubav je planula. Sa ukrajinskim liderom se vjenčala 2003. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније