Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Mina/M.L.B.

12. 06. 2024. 22:30 >> 22:31
Čitaj mi:

ministar saopštio

U ruskom napadu poginulo najmanje osam ljudi

U napadu ruskih balističkih projektila na ukrajinski grad Krivij Rig poginulo je najmanje osam ljudi, dok je ranjena najmanje 21 osoba, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Klimenko je objavio broj žrtava na Telegramu, dodajući da se vode kao nestale još četiri osobe.

U napadu, koji je uslijedio nakon izvještaja da će Sjedinjene Američke Države (SAD) dostaviti Ukrajini još jedan raketni sistem Patriot, oštećena je administrativna zgrada i stambeni blok.

Krivij Rih, glavni grad u Dnjepropetrovskoj oblasti i rodni grad predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, više puta je bio meta ruskih vazdušnih napada.

Zelenski je odgovorio pozivom ukrajinskim saveznicima da pojačaju isporuku sofisticiranih baterija za protivvazdušnu odbranu kako bi odbili ruske napade.

"Svaki dan i svaki sat ruski teror dokazuje da Ukrajina, zajedno sa svojim partnerima, treba da ojača protivvazdušnu odbranu", rekao je Zelenski.

On je izrazio saučešće porodicama i prijateljima nastradalih i rekao da hitne službe rade na licu mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније