Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ Beta ]

21. 05. 2024. 22:01 >> 22:01
Čitaj mi:

Njemačka ministarka u Kijevu

"Ukrajini hitno treba ojačana protivvazdušna odbrana"

Šefica njemačke diplomatije Analena Berbok koja boravi u nenajavljenoj posjeti Kijevu, izjavila je danas da Ukrajini "hitno" treba ojačana protivvazdušna odbrana jer je suočena sa ruskim bombardovanjem oblasti Harkova na sjeveroistoku.

Analena Berbok je stigla u Ukrajinu poslije još jednog ruskog noćnog napada eksplozivnim dronovima na grad Harkov i druge djelove zemlje.

"Situacija u Ukrajini se ponovo dramatično pogoršala masovnim ruskim vazdušnim napadima na civilnu infrastrukturu i brutalnom ruskom ofanzivom u regionu Harkova", rekla je njemačka ministarka pošto je noćnim vozom stigla u Kijev.

Prema njenim riječima, Ukrajini "hitno treba ojačana protivvazdušna odbrana" da bi se zaštitila o "serije ruskih napada raketama i bespilotnim letjelicama".

To je osma posjeta Berbokove Ukrajini od početka ruske invazije u februaru 2022. Ona je danas ponovo otišla u Ukrajinu kako bi uvjerila tamošnje zvaničnike u podršku Njemačke i Evropske unije, i pored pogoršane situacije na terenu, saopštilo je njemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Naša podrška je zasnovana na dubokom uvjerenju da će Ukrajina pobijediti u ovom ratu", dodala je ministarka.

Ukrajina traži od Zapada više sistema protivvazdušne odbrane za zaštitu Harkova koji se graniči sa Rusijom i koji je redovno meta bombardovanja.

Ukrajinsko vazduhoplovstvo saopštilo je jutros da je oborilo 28 eksplozivnih dronova tipa "Šahed" od 29 koje je Rusija lansirala tokom noći.

U Harkovu je oštećeno oko 30 kamiona, autobusa i automobila, dok je nekoliko kuća i pomoćnih zgrada uništeno, saopštile su lokalne vlasti Harkova i dodale da su dvije osobe povrijeđene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније